Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ramona Mănescu (MAE), DECLARAŢII de ULTIMĂ ORĂ despre românii BLOCAŢI în Grecia
WhatsApp
Ramona Mănescu a făcut prima sa declaraţie de presă de când este ministru al Afacerilor Externe, în legătură cu situaţia românilor blocaţi pe insula grecească Samothraki.
Sursa foto: captură Observator

"MAE s-a implicat încă din primul moment, împreună cu ambasadorul României la Atena, domnul Lucian Fătu, am fost în contact cu autorităţile elene, am dsicutat personal şi cu omologul meu grec. Toate autorităţile elene ne-au asigurat că vor face toate eforturile să gestioneze această situaţie într-un mod cât mai convenabil pentru turiştii străini. Sigur, pentru noi turiştii români sunt cei mai importanţi, aceste este şi motivul pentru care Consulatul General de la Salonic s-a impllicat. A fost singurul consul străin care a fost prezent în port pentru a-i primi şi pentru a asigura asistenţă consulară tuturor turiştilor români la întoarcere. A stat acolo ieri toată ziua, toată noaptea. A rămas acolo pentru că mai aşteptăm o cursă", a declarat Ramona Mănescu, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Noul ministru a precizat şi câţi români au fost evacuaţi până acum de pe insulă.

"În cursul zilei de 14 august, au fost evacuaţi aproximativ 37 de cetăţeni români şi 25 de autoturisme. Autoturismele au fost transportate în portul Alexandroupolis şi parcate în zona portului, sub pază.

Azi noapte au fost evacuaţi 50 de cetăţeni români. Toţi aceşti cetăţeni, în momentul în care au ajuns, şi-au preluat maşinile şi au pornit în siguranţă spre casă.

În cursul acestei zile, 15 august, până la acest moment, au fost evacuaţi aproximativ 100 de cetăţeni români şi 17 autoturisme. Iar următoarele curse, una cu pasageri şi una cu autoturisme, vor sosi în port, cea cu pasageri la ora locală 17:00 şi cea cu maşini, la 17:30 ora locală. Ne aşteptăm ca, odată cu aceste curse, toţi turiştii români care mai sunt pe insulă să ajungă în siguranţă şi să îşi poată continua drumul spre casă.

În total, avem aproximativ 200 de cetăţeni români şi 45 de autoturisme. Acesta este bilanţul la această oră", a mai spus mănescu.

 

Ramona Mănescu: "Mi-am exprimat dezamăgirea! Autorităţile elene să tragă concluzii!"

 

Ramona Mănescu şi-a exprimat dezamăgirea faţă de modul în care au acţionat autorităţile elene.

"Mi-am arătat surprinderea şi dezamăgirea, nu am putut să-mi ascund dezamăgirea faţă de faptul că, cel puţin la prima cursă, nu a fost niciun cetăţean român la bord. Au fost probabil neinţelegeri de limbă sau au fost probabil depăşiţi de situaţie cei care au gestionat această criză. Sper ca, de acum încolo, dacă se mai întâmplă acest lucru, autorităţile elene să tragă concluzii pentru că Grecia este plină de turişti şi nu ne-am dori ca turiştii români să rămână cu un gust amar şi nu ne-am dori ca cetăţenii români să nu mai călătorească în Grecia. Deci ne-am dori ca autorităţile elene să tragă o concluzie şi atunci când vor mai fi situaţii de genul acesta să încerce să le gestioneze cu mai multă eficienţă şi mai multă deschidere pentru străini", a mai spus Mănescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel