Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raluca Turcan, RĂSPUNS pentru PSD privind vârsta de pensionare: „Au încurcat guvernul!”
WhatsApp
Vicepremierul PNL Raluca Turcan i-a răspuns PSD-ului, în această seară, cu privire la deficitul bugetar și o creștere a vârstei de pensionare, care însă s-ar putea face doar acolo unde cei din domeniu și-o doresc. „Au încurcat guvernul!”, a spus ea, făcând aluzie la faptul că poate social-democrații au comentat pachetul de legi din Franța.
Sursa foto: captură Digi 24

„Ei pot să spună multe", a spus Turcan, întrebată despre declarația făcută de cei de la PSD, potrivit cărora dacă ar fi rămas în continuare la guvernare nu s-ar fi depășit deficitul bugetar de 3% până la sfârșitul acestui ani.

„Cert este că noi am fost învestiți în date de 4 noiembrie și la final de octombrie deficitul era de 3%. Despre ce vorbim? Și mai erau trei luni, în condițiile în care la final de an cheltuielile întotdeauna se adună și când se rage linia deficitul crește mai mult în ultimele trei luni ale anului. Orice om rațional își dă seama că sunt niște minciuni. La guvernare i-am văzut, în opoziție o să auzim foarte multe", a completat ea, la Digi 24.

În ceea ce privește comunicatul PSD prin care a anunțat că se va opune majorării vârstei de pensionare, Raluca Turcan a reacționat: „Au încurcat guvernul!"

„Această reacție a PSD e superficială, pentru că, în mod evident, astăzi a fost o știre că în Franța există un pachet de legi foarte contestate prin care se crește vârsta de pensionare la 70%. Cel mai probabil cei din PSD au văzut titlul și au încurcat guvernul, nu și-au dat seama că guvernul României nu face lucrul acesta", a spus Raluca Turcan.

„Declarația premierului Orban e una rațională și care pe fond apare în mintea multor persoanae. În condițiile în care, din nefericire, foarte mulți tineri pleacă, avem un deficit de forță de muncă tânără. Aceștia plecând, existând pensionarea la 63-65 de ani și posibilitatea prelungirii doar prin decizie a consiliului de administrație sau a inspectoratului în cazul profesorilor, atunci poate că ar fi firesc dacă vrei să optezi să lucrezi mai mult să poți să o faci, să-ți permită legea. Nu e o chestiune dramatică, nu e nimic care să vină cu forța. Este ceva care să permită ca acolo unde există un deficit de forță de muncă major, oameni cu experiență pentru care statul a investit, să poată să opteze să lucreze", a mai spus vicepremierul PNL.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel