Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Radu Jude, prezent la Festivalul Internațional de Film de la Gijón
WhatsApp

Pandemia face ravagii însă festivalurile culturale par să-și continue drumul. Festivalul Internațional de Film de la Gijón, care are loc anul acesta între 20 și 28 noiembrie, a trebuit să ia decizia de a avea loc online, dar în ciuda acestui fapt oferă un excelent program.

Festivalul oferă 17 pelicule din 13 țări. FICX - Festivalul Internațional de Film de la Gijón – propune două filme din Spania: ”Blockbuster”, de Tirso Calero și ”Cea mai scurtă distanță”, de Claudia Pinto. Franța este țara care iese în evidență într-un mod extraordinar în Secțiunea Oficial. Cinematografia americană prezentă cu două titluri, „Ruina albastră”, de Jeremy Saulnier, și „Enough Said”, de Nicole Holofcener, în care marele James Gandolfini își ia rămas bun de la cinema și viață.

Radu Jude reprezintă România cu pelicula ”Uppercase Print”, o frescă despre România socialistă la începutul anilor 1980, care pune un accent deosebit pe rolul Securității, rezultând un documentar fictiv cu format original și importanță istorică.

 

Sursă foto: Facebook - Gijon International Film Festival (Official Site)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel