Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Quiche cu șuncă și cașcaval, o rețetă simplă și rapidă care o să îți facă diminețile mult mai gustoase
WhatsApp
Această rețetă de mic dejun o să vă facă diminețile mult mai frumoase și mai gustoase. Rapid și sățios!

Simplificați micul dejun cu această minunată quiche cu bacon și brânză. Această rețetă este o sursă foarte bună de proteine și, în plus, poate fi savurată fierbinte, chiar din cuptor, sau servită în felii reci a doua zi. 

Deși poate părea un fel de mâncare gourmet sofisticat, această rețetă ușoară de quiche simplifică procesul pentru dvs. și necesită doar 10 minute de pregătire. În plus, dacă v-ați întrebat vreodată cum a ajuns quiche-ul să fie un simbol al mesei elevate, s-ar putea să fiți surprins să aflați că bucătarii din întreaga Europă foloseau ouă și smântână în patiserie cel puțin încă din secolul al XIII-lea. Unii istorici ai alimentației fac legătura între cuvântul "quiche" și cuvântul german "kuchen", adică prăjitură. Francezii au fost cei care au preluat ideea unei rețete de quiche și au făcut-o numai a lor.

Ingrediente

1 ceașcă de lapte
4 ouă
1/4 linguriță de sare
1/4 linguriță de piper
8 felii de șuncă
1 cană de brânză elvețiană sau Cheddar
1/4 cană de parmezan ras
1 lingură de ceapă tocată, dacă se dorește

Mod de preparare

Încălziți cuptorul la 180°C.

Într-un castron mediu, amestecați ouăle, sarea și piperul; lăsați deoparte. Așezați în straturi șunca, brânzeturile și ceapa în farfuria tapetată cu crustă. Se toarnă amestecul de ouă deasupra. Coaceți la cuptor între 40 și 50 de minute sau până când un cuțit introdus în centru iese curat. Se lasă să stea 5 minute; se taie în felii.

Presărați ceapa verde tocată deasupra quiche-ului copt pentru un strop de culoare și aromă.

Încercați să tăiați feliile de bacon în fâșii subțiri, adăugați într-o tigaie până când sunt bine crocante. Folosiți un tel de sârmă pentru a bate  ouăle, în acest mod cremă se va contopi mai bine cu restul ingredientelor.



 



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel