Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Serbia. Proteste VIOLENTE la Belgrad, în a patra noapte în care oamenii au ieșit în stradă
WhatsApp
Poliţia a folosit gaze lacrimogene, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru a dispersa miile de protestatari care au încercat să ia cu asalt parlamentul Serbiei, în a patra noapte de proteste violente faţă de decizia autorităţilor de a impune noi restricţii în contextul pandemiei de COVID-19.  
sursa foto: H24 News / Twitter

A patra zi de proteste din Belgrad a început paşnic, dar printre protestatari s-au infiltrat membrii galeriilor Steaua Roşie Belgrad şi Partizan Belgrad şi manifestanţii au devenit violenţi.

Demonstranţii - care nu au respectat interdicţia de formare a unor grupuri mari de oameni pe fondul creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus - au aruncat cu sticle, pavele şi pietre în poliţiştii care păzeau clădirea parlamentului din centrul Belgradului, scrie AP, citat de Mediafax.

Forţele de ordine au folosit mai întâi scuturile pentru a încerca să împiedice mulţimea să intre în clădire. Însă, după atacuri repetate, au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii, iar în jur de miezul nopţii s-a ajuns la bătăi între demonstranţi şi poliţişti.

Unii lideri ai opoziţiei au spus că violenţele sunt opera unor manifestanţi naţionalişti de extremă dreapta, controlaţi de guvern, care au ca scop discreditarea protestelor.

La începutul zilei, preşedintele Alexander Vucic a spus că nu este îngrijorat de pierderea puterii ca urmare a manifestaţiilor, considerate cele mai violente din Serbia de la cele care au dus la îndepărtarea lui Slobodan Milosevici în 2000.

El şi-a exprimat în schimb teama că aceste manifestaţii vor duce la răspândirea virusului în rândul populaţiei şi o creştere a numărului de bolnavi de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel