Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste la Madrid după decizia Guvernului de IZOLARE parțială: „Cartierele noastre nu sunt ghetouri”. Mii de români AFECTAȚI (VIDEO)
WhatsApp
Zeci de protestatari au luat cu asalt Guvernul de la Madrid, după decizia de izolare a peste 30 de zone, ca urmare a exploziei numărului de infectări cu noul coronavirus în ultimele zile.

Guvernul regional spaniol a luat noi  măsuri restrictive după ce numărul cazurilor zilnice, depistate în comunitate, a depăşit patru mii, iar 25 la sută din infectări provin din aceste zone. Restricțiile vor afecta în jur de un milion de persoane. Mii de familii de români trăiesc în zonele afectate de restricții. Ei însă nu cred însă că vor putea fi opriți să circule, mai ales că majoritatea lucrează în Capitală.

Locuitorii din zonele Madridului care vor experimenta restricții de izolare începând de luni, cu scopul de a reduce pandemia din Comunitatea Madrid, s-au adunat într-o acțiune de protest împotriva „îngrădirilor segregatoare” și au cerut demisia președintelui regional, Isabel Díaz Ayuso.

În diferite raioane din capitala Madridului și în municipalități precum Getafe, Parla și Fuenlabrada, ieșirile locuitorilor din aceste perimetre vor fi restricționate, cu excepția problemelor precum lucrul, efectuarea examenelor, din motive de sănătate, pentru a efectua proceduri administrative care nu pot fi amânate sau pentru a efectua acțiuni în fața organelor publice sau judiciare.

Violențe între protestatari si polițiști

 

„Nu închiderii segregatoare”, „Cartierele noastre nu sunt ghetouri”, „Toate sau nici una” sau „Nu închiderii clasei” sunt câteva dintre sloganurile care au fost auzite în diferite părți ale regiunii unde, în plus, protestatarii au solicitat mai multe investiții în sănătate și educație. Unul dintre epicentrele protestelor a fost sediul Guvernului (Asamblea) de la Madrid, în fața căreia s-au adunat protestatarii, dispersați de agenții Poliției Naționale.

Au existat chiar momente de tensiune între protestatari și polițiștii, care au fost nevoiți să se echipeze cu scuturi și căști de protecție, lucru care a provocat huiduieli celor adunați; Acestea au escaladat atunci când unul dintre agenți a scos un dispozitiv pe care protestatarii l-au identificat ca o armă cu bile de cauciuc.

La Adunarea de la Madrid a participat o reprezentare a United We Can, care a cerut demisia președintelui regional, Isabel Díaz Ayuso, potrivit ABC.

Proteste au avut loc în aproape toate punctele afectate de restricții și chiar în zone adiacente zonelor închise: în această dimineață au fost convocate demonstrații la Villaverde, Carabanchel, Ciudad Lineal, Arganzuela, Getafe, Parla și Fuenlabrada. După-amiaza, la ora 19:00, se anunță alte manifestații în fața consiliilor de district Usera și Latina.

Mai exact, zonele afectate de restricțiile anunțate vineri vor fi în capitala Madrid, zonele afectate fiind Puerta Bonita, Vista Alegre și Guayaba, în Carabanchel; Almendrales, Las Calesas, Zofío, Orcasur și San Fermín, în Usera; San Andrés, San Cristóbal, El Espinillo și Los Rosales, în Villaverde; zona de bază a Vila de Vallecas; Entrevías, Martínez de la Riva, San Diego, Numancia, Peña Prieta, Pozo del Tío Raimundo, Ángela Uriarte, Alcalá de Guadaira și Federica Montseny, în districtul Puente de Vallecas; și doctorul Cirajas, Ghandi, Daroca și La Elipa, în Ciudad Lineal.

În Fuenlabrada, zonele care vor fi perimetrice vor fi cele din Alicante, Cuzco și Franța. De asemenea, municipalitățile Humanes de Madrid și Moraleja de Enmedio, precum și în Parla, zonele de sănătate de bază San Blas și Isabel II. La rândul său, Getafe va fi afectat în Las Margaritas și Sánchez Morate; în San Sebastián de los Reyes, zona Reyes Católicos; iar în Alcobendas, zona Chopera și Miraflores.

Un millar de vecinos de Vallecas piden la dimisión de Ayuso frente a la Asamblea de Madrid en Videos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel