Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste de amploare în Italia - „Eu deschid!“. Cristina, antreprenoare româncă: „Vreau să muncesc, nu să trăiesc din subvențiile statului“
WhatsApp
Eu deschid! Sub acest slogan, pe 15 ianuarie, mii de localuri publice protestează, de la nordul la sudul Italiei, pentru a revendica dreptul la muncă. Inițiativa s-a născut din acțiunea unui proprietar de restaurant din Cagliari care, săptămâna trecută, și-a deschis localul, deși interdicțiile în acest sens sunt în vigoare.

Protestul „Io apro” („Eu deschid”) a fost lansat pe rețelele de socializare de către antreprenori din sectorul italian horeca, dr și de cei care dețin săli de sport, mii de localuri și antreprenori alăturându-se acestei cauze. 

Inițiativa „Io Apro 1501“ a început pe rețelele de socializare și invită deținătorii de restaurante și alte afaceri care decid să rămână deschise chiar și după ora 1800, deși regulamentul adoptat de Guvern pentru combaterea pandemiei interzice asta.

Mișcarea provine dintr-o nevoie reală din partea proprietarilor din horeca sau din zona activităților sportive, care au fost puternic afectați de aceste  decrete și restricții adoptate în ultimele luni. Hashtag-ul # ioapro1501 devine viral pe web, invitând oamenii să-și exprime în mod pașnic opoziția asupra legii, care în vigoare de luni de zile, și care prevede închiderea localurilor publice după ora 18.00.  O formă de protest civic din partea oamenilor care atrag atenția asupra unui lucru: Vrem să lucrăm!, potrivit napoli.zon.it 

Cristina: „A munci este un drept constituțional și mi-l cer“

 

Și o antreprenoare româncă din iIalia s-a raliat mișcării de protest „Io apro“. Cristina Giorgiana Vlad deține o cafenea în Brescia. „Nu există altă variantă, acum pentru mulți dintre noi este o chestiune de supraviețuire: suntem închiși de prea mult timp, de aproape un an și nu mai putem continua așa. Știu oameni care nici măcar nu pot strânge suficienți bani pentru a-și face cumpărăturile: există doar urgența de sănătate, dar și cea economică“, spune Cristina, potrivit Brescia Today.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH )

„A munci este un drept constituțional și mi-l cer, vreau să muncesc, nu să trăiesc din subvențiile statului. Nu cred că soluția este să cerem guvernului mai mulți bani. Eu vineri deschid oricum, chiar dacă voi primi amendă și-mi vor închide barul, dar vreau să trag un semnal de alarmă. Ceea ce mă supără cel mai tare este că mulți oameni sunt de acord cu această inițiativă, dar nu au curajul să ni se alăture, așteaptă ca mămăliga să fie gata”, a mai spus ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel