Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest la Madrid. Oamenii au ieșit în stradă de teama CARANTINEI. Video
WhatsApp
Este protest la Madrid după ce Guvernul cere închiderea totală a regiunii, în urma creșterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Protestele sunt organizate de asociații și sindicate în mai multe zone din comunitatea Madrid, informează El Pais. 

Comunitatea Madrid, cea mai afectată regiune a țării și în acest al doilea val, rămâne în centrul dezacordului dintre guvernul național și cel regional. Sâmbătă, ministrul Sănătății, Salvador Illa, a cerut ca atât capitala, cât și municipalitățile cu cea mai mare incidență a cazurilor să fie izolate din cauza „situației de risc grav pentru sănătate”.

Surse din Comunitatea Madrid au asigurat că în timpul negocierilor, guvernul autonom era dispus să închidă toate orașele cu peste 500 de infecții la 100.000 de locuitori, sub premisa că măsurile trebuie aplicate la nivelul întregii țăi.

Vicepreședintele regional, Ignacio Aguado, a explicat astăzi că i-a cerut ministrului Sănătății „să continue întâlnirile”, deoarece „este nevoie urgentă o încetare a răfuielilor politice".

Sindicatele, asociațiile și partidele de stânga au organizat proteste în diferite părți ale Madridului împotriva restricțiilor privind mobilitatea selectivă pe care guvernul regional le va pune în aplicare în 45 de zone.

Iată imagini de la protest

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel