Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Protest în Piaţa Unirii din Iaşi, la doi ani de la evenimentele din 10 august
WhatsApp
Aproximativ 20 de persoane au venit, luni seara, în Piaţa Unirii din Iaşi, pentru a protesta faţă de modul în care s-au derulat anchetele evenimentelor din seara de 10 august 2018 din Piaţa Victoriei din Bucureşti.
sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Protestul din Piaţa Unirii din Iaşi a fost unul paşnic. Protestatarii au adus panseluţe şi au scris pe un panou mesaje cu nemulţumirile acumulate în cei doi ani cât au trecut de la evenimentele din 10 august 2018.

"În această seară am încercat să facem un protest adaptat condiţiilor de pandemie. Florile au rolul de a aminti despre ceea ce a spus procurorul Doru Stoica în ordonanţa de clasare a dosarului "10 August", că intervenţia brutală a jandarmilor asupra protestatarilor a fost justificată, că ei au ieşit să bată protestatarii şi nu să privească în lanurile de panseluţe. Chiar dacă au trecut doi ani ne-am dorit să le transmitem că nu uităm, că vom fi în fiecare an aici să le amintim autorităţilor şi celor care ar trebui să le ancheteze. Azi am văzut că dosarul a fost declinat, doamna Hosu a trimis la altă instanţă decât ar fi trebuit să îl trimită. Este o ruşine acest lucru. Şeful unei instituţii atât de importante precum DIICOT ar fi trebuit să ştie unde trebuia să ajungă acest dosar. Ne dorim să nu se mai tergiverseze. În doi ani avem mai multe întrebări decât răspunsuri şi clarificări", a declarat Daniela Mitrofan, reprezentant Reset Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel