Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Protest absurd „anti-mască“ în Piața Universității: Părinții elevilor cer libertate pentru copii (VIDEO)
WhatsApp
Câteva sute persoane protestează în Piața Universității față de purtarea măștii de protecție de către elevi. Protestarii cer anularea stării de alertă și scandează „Libertate”.

Protestatarii nu poartă măști și au steaguri tricolore și pancarte cu mesaj precum „Jos botnița, jos labele de pe copiii noștri”, „Nu vă credem”.

Ei au intonat imnul național și scandează „Libertate”, „Respir, gândesc, liber trăiesc”, „Toate partidele, aceeași mizerie”, „Jos dictatura”, ”Hoții”, ”Copiii noștri nu-s copii voștri”.

”Cerem ca învățământul românesc să fie liber, cerem anularea stării de alertă, iar copiii noștri să nu poarte măști la cursuri”, a spus un protestatar.

Protestatarii susțin că purtarea măștii la școală este „o reeducare forțată a tinerelor generații, o reeducare de tip comunist sau nazist”.

„Copiii sunt dresați și condiționați ca animalele. Acesta este noul program școala altfel: în cușcă și cu botniță”, au spus aceștia.

Un protest similar are loc și la Cluj-Napoca.

Potrivit legii, adunările publice în timpul stării de alertă nu pot depăși 100 de persoane.

 

UPDATE. 18.00

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a declarat pentru MEDIAFAX că protestul din Piața Universității a fost organizat în mediul online, prin rețelele de socializare.

”Este depășită limita de participanți, de 100 de persoane, prevăzută de actele normative în vigoare. Colegii mei le-au făcut precizările necesare celor care participă și celor care au organizat manifestarea, privind purtarea păștii, păstrarea distanței și că, dacă nu respectă prevederile legale, riscă sancțiuni contravenționale”, a spus Enache.

Potrivit acestuia, ulterior urmează să fie aplicate și amenzi celor din piață.

Protestul față de purtarea măștilor de către elevi în școli din Piața Universptății continuă, iar cei prezenți scandează ”Demisia”, ”Trădătorii”, ”Criminalii”, ”Rușine să vă fie”, ”Jos Iohannis”, ”Noi suntem poporul”, ”Unități, luptă, copiii apărăm”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel