Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Procurori: Bărbatul care a violat fata înainte să o ardă de vie nu a fost reținut pentru că nu era gata expertiza
WhatsApp
În urma controlului făcut de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ), în Mehedinți, în cazul fetei care a fost incediată de un bărbat condamnat la închisoare pe viață, eliberat condiționat, PICCJ a stabilit că „poliția și procurorul au acționat corespunzător”.
Sursa foto: captură Antena 3

Procurorii de la Parchetul General au deschis o anchetă după ce fata ar fi fost violată de individ și a sesizat Poliția. Oamenii legii nu ar fi luat măsuri împotriva bărbatului și de aceea el a ajuns să o incendieze pe tânără.

„Ca urmare a controlului dispus privind celeritatea și rolul activ în efectuarea urmăririi penale în cauză, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus examinarea sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu a conformării reprezentanților DGASPC Mehedinți la procedurile legale și la obiectivul interesului superior al minorului, în condițiile revocării măsurii internării într-un centru de plasament în regim de urgență după doar o zi”, porivit PG.

În urma controlului efectuat nu au fost stabilite elemente de natură a reține gestionarea necorespunzătoare a cauzei de către organele de poliție și de către procurorul care a supravegheat cercetările, actele de urmărire penală necesare stabilirii unui plan de anchetă fiind efectuate de îndată, spune PG.

De ce nu a fost ARESTAT PREVENTIV

 

„Neluarea unei măsuri preventive față de persoana vizată de plângerea penală a fost determinată de imposibilitatea obiectivă de a administra probatoriul necesar până la data săvârșirii prin incendiere a tentativei de omor asupra minorei, expertiza medico-legală nefiind finalizată la momentul respectiv, iar dispunerea unei măsuri preventive neputând fi bazată exclusiv pe existența unei plângeri penale”, menționează Parchetul General.

Conform sursei citate, intervalul de la formularea plângerii până la săvârșirea tentativei de omor prin incendiere a persoanei vătămate a fost de 74 de ore, timp în care, având în vedere riscurile pentru minoră decurgând din acțiunile anterioare ale persoanei vizate, organele de urmărire penală au solicitat DGASPC Mehedinți luarea măsurii de protecție a internării în regim de urgență.

La finalul lunii iunie, criminalul care a incendiat o fată de 17 ani în Mehedinți la un an după ce a fost eliberat din închisoare, Ion Turnagiu, a murit la spital. Bărbatul era internat în spitalul din Drobeta Turnu-Severin după ce a încercat să se sinucidă.

„Colegii de la ambulanţă l-au găsit acolo în stop. L-au resuscitat minute în şir. Cordul s-a resuscitat, dar a rămas hipoxia cerebrală gravă. A fost adus la noi la spital în comă gradul IV. Deci, teoretic, fără şanse. Cu tot tratamentul specific, starea sa s-a agravat permanent. A apărut febra de tip central, adică acea febră care duce până la 40 grade şi nu coboară de niciun fel şi care este un semn că creierul nu mai lucrează”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Iman, manager Spitalul Jude’ean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin.

Turnagiu a fost arestat preventiv după ce a incendiat o fată de 17 ani din localitatea Dîrvari. Tânăra este în stare gravă, într-un spital din Bucureşti.

Ion Turnagiu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 1994, fiind condamnat pentru cinci crime. A fost eliberat condiţionat din puşcărie, în 2019, printr-o hotărâre a tribunalului Mehedinţi, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel