Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Procesul electoral, reluat la Costineşti. Buletinele de vot, imprimate greşit pentru candidatul la funcţia de primar
WhatsApp
Procesul electoral a fost reluat la Costineşti. Buletinele de vot au fost imprimate greşit pentru candidatul la funcţia de primar. Alegătorii erau informaţi, după intrarea în secţie, că sigla PRO România a fost imprimată, din eroare, şi în dreptul candidatului PNL. Du pă tipărirea buletinelor rectificate acestea sunt puse la dispoziţia celor care nu au votat încă.  
alegeri_locale_27_septembrie

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Costineşti, a fost reluat procesul de votare în cele două secţii ale comunei, la două ore după ce a fost oprit din cauza imprimării greşite a buletinului pentru candidaţii la primărie, unde în căsuţa cu numele candidatului PNL a post tipărită sigla formaţiunii PRO România.

Iniţial, s-a decis suspendarea alegerilor pentru tipărirea unor buletine noi, dar s-a revenit asupra acestei hotărâri reluându-se votarea pe buletinele eronate, urmând ca după sosirea noilor buletine de vot, corectate, acestea să fie puse la dispoziţia celor care nu au votat încă. Până la suspendarea temporară a procesului electoral, la cele două secţii de votare din comuna Costineşti se prezentaseră 18 alegători din cei 2.767 înregistraţi pe listele permanente.

 

Buletine pentru alegerea primarului,  greşite  

 

Reamintim ca votarea a fost suspendată la Costineşti pentru că au fost greşite buletinele pentru alegerea primarului. Procesul electoral a fost suspendat în cele două secţii de votare din comuna Costineşti după ce alegătorii au descoperit că buletinele de vot au fost tipărite greşit, sigla PNL fiind înlocuită cu cea a formaţiunii Pro România. Potrivit edilului în exerciţiu, Traian Cristea, care nu şi-a mai depus candidatura pentru un nou mandat, membrii birourilor din cele două secţii de votare ale comunei au declarat că au sesizat doar după începerea procesului electoral eroarea ce apare doar pe buletinele pentru alegerea primarului, şi anume faptul că în dreptul candidatului PNL a fost tipărită sigla Pro România, chiar dacă specimenele pentru buletinele de vot au fost transmise din timp, în cursul săptămânii trecute.

Locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean Constanţa, judecătoarea Gabriela Ghervase, a declarat, referitor la acest incident, că a fost transmisă o informare către Biroul Electoral Central şi sunt aşteptate lămuriri pentru rezolvarea situaţiei, urmând să fie retipărite buletinele, aproximativ 2.700 de exemplare.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel