Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primii ROMÂNI au votat deja la alegerile prezidențiale: „Sperăm că va reforma România și că va opri exodul tinerilor din țară”
WhatsApp
Primii români au votat deja pentru viitorul președinte. Sunt cei care locuiesc în străinătate și au ales să voteze prin corespondenţă. 

Primele plicuri cu votul pentru viitorul preşedinte al României au fost deja puse la poştă.

„Am aplicat online, simplu. La început am avut ceva probleme la înregistrare, dar am revenit și am reușit. Am primit în poștă după vreo, știu eu, 10 zile, două săptămâni, cele 4 plicuri pentru noi doi, pentru mine și pentru soția mea, le-am completat și le-am pus la poștă”, a spus Ciprian Bejan, român stabilit în Marea Britanie, potrivit Digi 24.

Cu plicul pe care îl trimit în țară, românii din Diaspora își pun și speranța că alegerea pe care au făcut-o este una care, în timp, să aducă o schimbare în bine, o schimbare care să le permită să revină în țară, să trăiască alături de cei dragi.

„Cum să nu votez? Eu sunt dintre dinozaurii ăia care am vrut să mă implic, să fie bine, să fac bani la mine în țară. E, uitați că după 40 de ani am ajuns la concluzia, și eu și soția, că ne luăm copiii și plecăm. Nu definitiv, din punctul meu de vedere”, a mai spus Ciprian.

„Sperăm că va reforma România și că va opri exodul tinerilor din țară”, a punctat Horia Bogdan, român stabilit în Marea Britanie.

Pentru românii care trăiesc departe de țară, votul prin corespondență înseamnă că nu vor mai fi nevoiți să stea ore în șir la cozi imense pentru a putea vota, cum s-a întâmplat la precedentele alegeri prezidențiale sau anul acesta, la cele europarlamentare, când mulți dintre ei nici măcar nu au mai reușit să voteze.

„Sunt fericit că s-a introdus metoda aceasta de vot, că nu mai trebuie să facem drumuri lungi, să stăm la cozi”, a mai spus Horia.

Plicurile cu votul trebuie expediate astfel încât să ajungă la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 7 noiembrie 2019 pentru turul 1 și până la data de 21 noiembrie 2019 pentru turul 2.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel