Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primăria din Amsterdam mută „Cartierul roșu”
WhatsApp
Amsterdam se pregătește să construiască un „centru erotic” în afara orașului, cu cinci etaje, cu două baruri, 100 de camere mici și un loc de „divertisment erotic”.
Primăria din Amsterdam mută „Cartierul roșu”

Planul clădirii de 5.000 de metri pătrați a fost detaliat într-un document prezentat consiliului de către primarul Femke Halsema, deoarece orașul caută să găsească un partener comercial pentru întreprindere.

În ianuarie, consiliul a dat undă verde planului lui Halsema de a închide un număr semnificativ de ferestre din aleile înguste din jurul docurilor unde se află în prezent „Cartierul Roșu” din Amsterdam.

Primarul a declarat că încearcă să îmbunătățească condițiile pentru lucrătorii sexuali și să curețe centrul istoric al orașului, inclusiv zona cunoscută sub numele de De Wallen, unde se află multe dintre bordelurile cu ferestre.

Potrivit ziarului Het Parool, nouă locații posibile sunt discutate pentru noul centru care va oferi spațiu pentru serviciile de urgență și pentru cei care vor gestiona serviciile oferite. Ca parte a unei încercări de a face lucrătorii sexuali să se simtă mai în siguranță, va exista o singură cale de intrare și ieșire din clădire.

 

„Nu pot accepta acest tip de umilință a femeilor”

 

Explicându-și viziunea de anul trecut, Halsema a spus: „Dacă te plimbi pe străzile foarte înguste, vezi mulțimi uriașe de turiști care stau în fața ferestrelor fotografiind femei străine vulnerabile și râzând de ele. Nu pot accepta acest tip de umilință a femeilor. Nu pot să o accept. Este împotriva tuturor drepturilor femeilor”.

Documentul trimis consiliului spune că noua clădire va avea un potențial preț de intrare pentru a evita atragerea turiștilor gălăgioși.

Cu toate acestea, planurile nu au fost susținute în totalitate de lucrătorii sexuali. Centrul de informații privind prostituția, o fundație non-profit înființată de fosta lucrătoare sexuală Mariska Majoor, a scris pe Twitter: „Mulți lucrători sexuali de pe De Wallen nu vor să meargă la un centru erotic, vor să își păstreze ferestrele din Cartierul Roșu”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel