Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pretzel, rețeta incredibilă a unor covrigi pufoși și delicioși. Îi poți pregăti extrem de repede!
WhatsApp
Pretzel sau covrig, este un tip de pâine sărată foarte răspândită în întreaga lume. Acest tip provine din Germania, iar alte regiuni ale lumii au adoptat rețeta și au modificat-o după gusturile lor. 
Pretzel, rețeta incredibilă a unor covrigi pufoși și delicioși. Îi poți pregăti extrem de repede!

De data aceasta vom arăta un preparat simplu și delicios. Aflați cum să pregătiți pretzel într- un mod extrem de ușor.

Ingrediente:

1 cană de apă caldă

2 linguri de drojdie uscată activă

3 căni de făină (420 grame)

1 lingură de zahăr

1½ lingurițe de sare

¼ ceașcă bicarbonat de sodiu

1 lingură zahăr brun

1 ou

1 vârf de sare grosieră

 

Pretzel - Mod de preparare 

 

Luați un castron mediu și adăugați apa caldă și drojdia, lăsați-o să se odihnească câteva minute. Apoi amestecați pentru a dizolva drojdia și adăugați o ceașcă și jumătate din făină, zahărul și sarea obișnuită. Se amestecă cu o spatulă până se formează un aluat făinos.

Pentru a continua pregătirea covrigilor, frământați cu un mixer la viteză mică timp de 5 minute. Dacă nu aveți un mixer sau robot de bucătărie, puteți frământa cu mâinile. Dacă aluatul este foarte lipicios după 1 minut, adăugați o lingură suplimentară de făină. Când puteți forma o minge, aluatul este moale și ușor lipicios, este gata.

Curățați vasul, ungeți cu puțin ulei și puneți aluatul la loc. Acoperiți cu o cârpă curată și lăsați să stea într-un loc cald până își dublează volumul. Acest lucru poate dura aproximativ 1 oră.

Când aluatul și-a dublat volumul, așezați-l pe o suprafață ușor făinată și împărțiți-l în 8 porțiuni egale.

Luați una dintre porții, întindeți-o cu mâinile și formați ca un băț lung și subțire. În mod ideal, ar trebui să aibă 50 de centimetri lungime. Faceți același proces cu toate porțiile.

Treceți capetele bastonului și formați o buclă. Luați capătul de dedesubt și treceți-l peste celălalt, astfel încât să se încrucișeze din nou. Apoi, îndoaie nodul, așezându-l peste cerc. Astfel, vom modela fiecare porție într-un covrig.

Așezați covrigii pe o hârtie de copt. Lăsați o oarecare separare între ei, acoperiți-i fără să apăsați și lăsați-i să se odihnească timp de 20-30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 230 ° C. Când observați că covrigii încep să se umfle, turnați 8 căni de apă într-o oală adâncă și încălziți-o la foc mare. Când fierbe, adăugați bicarbonatul de sodiu și zahărul brun. Bicarbonatul de sodiu va face ca spuma apei să ajungă la marginile oalei, amestecați ca să se dizolve aceste ingrediente. Reduceți focul la mediu. Apoi, puneți 2 sau 3 covrigi în apă.

Fierbeți timp de 30 de secunde, apoi folosiți lingura cu fante pentru a întoarce covrigii. Gătiți încă 30 de secunde, scoateți și reveniți la tava de copt. Vei vedea că după baie covrigii se umflă puțin mai mult și capătă un aspect ridat.

Când toți covrigii au trecut prin procesul anterior, bateți oul cu 2 linguri de apă caldă și ungeți cu acest amestec. Presară puțină sare.

Coaceti covrigii sărați timp de 12-15 minute, sau până cand sunt de culoare maro închis și lucios. Și gata! Așezați-i pe un grătar pentru a se răci și pentru a se odihni. Poți să îi mănânci reci sau calzi. Îi puteți deschide și umple cu șuncă și brânză, sau presărați puțină sare grosieră și mâncați-i așa. 

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel