Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele Klaus Iohannis, despre Spania şi confuzia listelor: "I-am iertat pentru greşeală. Este o presiune enormă"
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnalişti despre confuzia provocată luni privind includerea, apoi excluderea Spaniei de pe lista ţărilor de risc. Şeful statului a precizat că a fost o greşeală  de comunicare între două instituţii pe care le-a "iertat", având în vedere situaţia de criză şi încărcătura din aceste zile.
presidency.ro

"În situaţii de criză şi de încărcare nemaivăzută a spaţiului public şi decizional, erori se întâmplă. Cred că este relativ uşor de înţeles că sub această presiune enormă, se întâmplă să comunice anumite date care pe urmă se constată a fi poate puţin eronate.

Eu i-am iertat pentru greşeala prin care m-au expus în faţa publicului şi cred că, între timp opinia publică a înţeles că a fost o simplă greşeală de comunicare între două instituţii şi s-a clarificat chestiunea.

În rest, în ce priveşte datele din alte ţări, evoluţia este fluidă. Nu avem noi datele noastre. Trebuie să lucrăm cu date care ne parvin din altă parte. Important este ca autorităţile să reacţioneze repede, pentru a fi în conformitate cu realitatea de acolo", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat luni o hotărâre prin care s-a decis eliminarea Spaniei de pe lista ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel