Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preşedintele clubului Istanbul Başakşehir, despre Sebastian Colţescu: "Ar trebui radiat pe viaţă"
WhatsApp
Preşedintele clubului turc de fotbal Istanbul Başakşehir a cerut, joi, "radierea pe viaţă" a arbitrului român Sebastian Colţescu, acuzat de remarci rasiste la meciul cu Paris Saint-Germain din Liga Campionilor, întrerupt marţi seara şi continuat miercuri, informează AFP.

"Acest gen de arbitru ar trebui radiat pe viaţă", a declarat Gruksel Gumusdag, citat de presa turcă, înaintea plecării echipe sale de la Paris cu destinaţia Turcia. "El trebuie să primească o sancţiune exemplară", a mai spus acesta.

"Data de 8 decembrie va rămâne în istoria mondială ca o zi a rezistenţei împotriva rasismului", a adăugat oficialul turc.

Meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir a fost întrerupt marţi seara, în min. 14, la scorul de 0-0, din cauza unor remarci rasiste din partea celui de-al patrulea oficial, Sebastian Colţescu.

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând afirmaţii rasiste din partea arbitrului de rezervă.

 

"Acest gen de arbitru ar trebui radiat pe viaţă"



Colţescu i-a cerut în min. 14 lui Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Şi jucători de la PSG, printre care Neymar, Mbabbe şi Marquinhos, au venit pentru a cere explicaţii la marginea terenului. După mai multe minute de discuţii cele două echipe au părăsit terenul.

Miercuri seara, pe Parc des Princes, meciul s-a reluat din momentul întreruperii, iar Paris Saint-Germain a surclasat-o cu 5-1 pe Istanbul Başakşehir. PSG s-a impus prin golurile marcate de brazilianul Neymar (21, 38, 50) şi de atacantul francez Kylian Mbappe (42 - penalty, 62), în timp ce pentru campioana Turciei a înscris Mehmet Topal (57).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel