Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preotul român arestat în Italia pentru gesturi obscene a fost SUSPENDAT. Episcopia Ortodoxă din Italia: "Orice slujbă nu este validă"
WhatsApp
Preotul român arestat în Italia pentru că a mimat gesturi obscene de față cu mai multe femei a fost suspendat. Anunțul a fost făcut de Episcopia Ortodoxă Română a Italiei. 
preot_roman_arestat_in_italia

Părintele Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat din funcția de preot paroh și a fost oprit de la slujirea sfintelor slujbe. La sfârșitul anului trecut, el a fost arestat de către autorităţile din peninsulă după ce mai multe femei l-au acuzat pe acesta că ar fi mimat gesturi obscene de față cu ele.

Citește aici despre cazul preotului român din Italia, arestat de Crăciun.

Mesajul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei:

"Către toți creștinii ortodocși ai Parohiei Ortodoxe Române Învierea Domnului, din Trieste

Luând act, cu întristare și cu părintească îngrijorare, de încercarea prin care trece Parohia Ortodoxă Română Învierea Domnului, din Trieste;

Având în vedere comportamentul necuviincios și reprobabil, de care a dat dovadă, în ultima perioadă, Părintele Constantin Eusebiu Negrea, atât în mediul public, cât și în biserică;

Se comunică tuturor credincioșilor Parohiei Învierea Domnului, din Trieste, că Părintele Constantin Eusebiu Negrea a fost suspendat din funcția de preot paroh și a fost oprit de la slujirea sfintelor slujbe, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11 ianuarie a.c., fiind cercetat canonic pentru abaterile săvârșite.

În această perioadă, orice slujbă pe care Pr. Constantin Eusebiu Negrea o săvârșește nu este validă și atrage cu sine consecințele canonice și administrative bisericești corespunzătoare.

Începând cu duminica următoare, 17 ianuarie a.c., slujbele vor fi săvârșite, în mod normal, în biserica parohială din Trieste. Numele și numărul de telefon al preotului slujitor se vor comunica în timp util.

Părintele Constantin Eusebiu Negrea are binecuvântarea (și canonul) de a asista la slujbe la Așezământul Monahal Sfântul Ierarh Andrei al Transilvaniei, de la Spilimbergo, fără să slujească, și nu are binecuvântarea de a asista la slujbe la biserica parohială din Trieste.

În cazul în care, credincioșii din Trieste și împrejurimi au programate slujbe, în perioada următoare, ei se pot adresa PC. Părinte Protopop Avram Matei – Venezia (tel: +39 328 716 59 97).

Îi îndemnăm pe toții credincioșii Parohiei Învierea Domnului, din Trieste, să se roage pentru iertarea păcatelor și pentru sănătatea Părintelui Constantin Eusebiu Negrea, precum și pentru pocăința și mântuirea lui, căci toți suntem păcătoși și, cu toții, avem nevoie de milă și iertare de la Bunul Dumnezeu.

Cu părintească binecuvântare,

† Episcopul Siluan

al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel