Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premiile Oscar onorifice 2022
WhatsApp

Academia de Film de la Hollywood a anunțat, într-un comunicat, că actorii Samuel L. Jackson, Liv Ullmann și Elaine May vor primi Oscarurile onorific din 2022. Același comunicat mai anunță că și actorul Danny Glover va primi Premiul Jean Hersholt pentru munca sa umanitară.

Actorul Samuel L. Jackson, în vârstă de 72 de ani, și-a început cariera în anii 1970, dar abia la începutul anilor 1990 și-a câștigat faima datorită celor trei filme ale lui Spike Lee. Cu rolul din Pulp Fiction și-a câștigat recunoașterea internațională și a primit o nominalizare la Oscar. Jackson este unul dintre actorii cu cele mai mari încasări din istorie.

Actrița norvegiană Liv Ullman, în vârstă de 82 de ani, a fost muza cineastului suedez Ingmar Bergman, cu care a și avut o fiică. Ullman a devenit cunoscută, pentru prima dată, în 1966, cu pelicula ”Persona lui Bergman”. Ullmann a fost de două ori nominalizată la Oscar, pentru ”Emigranții lui Troell„ și pentru „Fața în față a lui Bergman”.

Scriitoare, regizoare și actriță ocazională, Elaine May, în vârstă de 89 de ani, nominalizată prima dată la Oscar pentru ”Heavan can wait” și a doua oara pentru ”Primary Colours” va primi anul acesta, împreună cu Liv Ullman și Samuel L. Jackson, pe 15 ianuarie 2022, premiul Oscar onorific.

Danny Glover, în vârstă de 74 de ani, cunoscut ca apărător al justiției și al drepturilor omului de zeci de ani, ambasador al bunăvoinței UNICEF, care a devenit cunoscut cu rolul din The Color Purple, va primi premiul Jean Hersholt, un trofeu acordat ocazional de Academie pentru a recunoaște o persoană „a cărei muncă umanitară a onorat industria cinematografică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel