Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban anunță noi MĂSURI, în contextul exploziei cazurilor de infectare: "Vor fi SANCȚIONAȚI"
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban le-a cerut prefecţilor şi şefilor de instituţii cu atribuţii în combaterea pandemiei de COVID-19 să amplifice la "limita maximă posibilă" controalele, pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor. 
gov.ro

"Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală a instituţiilor statului care au atribuţii în lupta împotriva epidemiei, acele instituţii care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control pentru a respecta asigurarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor. (...)

Cei care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi în conformitate cu prevederile legii. 

Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi acţiunilor de control pe care le organizăm", a declarat Ludovic Orban sâmbătă, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

„Terasele, este foarte clar, mai ales terase de fițe, terase unde nu se respectă regulile și unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar multora dintre patroni nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru a asigura regulile”, a mai spus premierul.

Premierul a cerut, totodată, intensificarea controalelor pe transportul public, la metrou şi în zona transportului feroviar. El a solicitat ca şi locurile de joacă să fie supravegheate.

„Avem informații clare că sunt restaurante în spații închise care fructificând reglementarea conform căreia se permite organizarea de evenimente private în spații închise cu până la 20 de persoane, de fapt au deschis și servesc clienții în interior”, a declarat Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte comerţul, prim-ministrul a punctat că orientarea controalelor trebuie să fie către pieţele agroalimentare, dar şi în târguri.

Orban a cerut intensificarea controalelor şi la terase, restarante, benzinării şi cluburi, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel