Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
PREMIERĂ în Finlanda: Niciun caz nou de coronavirus înregistrat în ultimele 24 de ore
WhatsApp
Finlanda nu a înregistrat joi niciun caz nou de contaminare cu noul coronavirus, pentru prima dată în peste trei luni, au anunţat autorităţile medicale din această ţară nordică, cu o populaţie de 5,5, milioane de locuitori, potrivit AFP.

"Aceasta este prima zi 'zero' din 26 februarie", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Institutului finlandez pentru sănătate şi bunăstare.

Între timp, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma infecţiei cu noul coronavirus în această ţară nordică a ajuns la 322, după recenzarea unui nou deces joi.

Potrivit autorităţilor locale, până în prezent, pe teritoriul Finlandei au fost înregistrate circa 7.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Dintre acestea, 5.800 s-au vindecat, iar 50 sunt încă spitalizate, dintre care şapte la terapie intensivă.

Peste o treime din cele 21 de districte spitaliceşti din această ţară nu au recenzat cazuri noi de COVID-19 în ultima săptămână a lunii mai.

Începând de luna trecută, guvernul finlandez a început să ridice treptat măsurile de urgenţă introduse pe 18 martie.

Elevii s-au întors la şcoală pe 14 mai după opt săptămâni de închidere a unităţilor de învăţământ. Barurile, restaurantele, complexele sportive şi spaţiile culturale au fost lăsate să se redeschidă luni, cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

Cu toate acestea, autorităţile se tem de un al doilea val al pandemiei mai târziu în acest an şi recomandă populaţiei să continue să respecte regulile de distanţare socială şi să se izoleze la apariţia celui mai mic simptom.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel