Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Predică „antibotniță” într-o biserică din România. Preotul, cercetat
WhatsApp
Un preot de la Biserica Schimbarea la Față din Ploiești îi îndeamnă pe credincioșii prezenți la slujbă să privească cu scepticism măsurile de protecție impuse de autorități. Ziarul local Observatorulph.ro notează că preotul este cercetat de superiorii ierarhici.

Preotul este cercetat de superiorii ierarhici.

După slujba oficiată sâmbătă, 21 noiembrie, la Biserica Schimbarea la Față (Biserica de Lemn), din cartierul Malu Roșu din Ploiești, preotul a ținut o predică prin care a împărțit credincioșii în două tabere: prima, a celor care „se supun purtării botniței” și respectă regulile de distanțare socială, și cea de-a doua, pe care o îmbrățișează, care privește cu scepticism măsurile de protecție recomandate de autorități.

Preotul este nemulțumit că s-au eliminat strângerile de mână într-o înregistrare de circa un minut, preotul amendează modul în care oamenii au ajuns să se salute în această perioadă, precizând că strângerea de mână, care simbolizează ”dragostea”, a fost înlocuită de atingerea pumnilor, „creștinii ajungând să se salute precum vrăjmașii”, notează ziarul local Observatorulph.ro.

La slujba de la Ploiești sunt prezenți zeci de enoriași, mulți surprinși fără mască de protecție și fără să respecte distanțarea socială.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel