Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii 
C afeaua este nelipsită din casele noastre. Fie o preferăm tare, espresso lung sau scurt, cu lapte sau frișcă, cafeaua este apreciată de toată lumea, fiind o băutură la care nu se poate ușor renunța. Nu numai pentru proprietățile sale energizante, ci și pentru aromă. Desigur, deserturile pentru cei care țin la siluetă nu sunt indicate, dar iată o rețetă potrivită și pentru ei. 
Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Fără unt, smântână și lapte. Are doar 160 calorii

Ingrediente pentru blat:

150 de grame de ricotta,
70 de grame de stevie (alternativ 140 de grame de zahăr alb sau brun),
3 ouă,
150 de grame de făină,
10 grame de praf de copt,
1 linguriță de cafea instant.

Încearcă și: Tort magic: Ai nevoie doar de trei caise și trei ouă. Rezultatul - un desert pufos, savuros și dietetic, cu doar 160 de calorii


Ingrediente pentru crema de cafea

100 de grame de ricotta ușoară,
320 grame de iaurt grecesc alb de 5% grăsime,
60 de grame de stevie (alternativ 120 de grame de zahăr alb sau brun),
1 lingură de cafea instant.

 

Prăjitură ușoară din cafea. Se face rapid și este delicioasă. Mod de preparare

 

Puneți ricotta și stevia într-un recipient și mixați cu un tel.  Apoi adăugați ouăle și cafeaua. Când aceasta din urmă este complet dizolvată, adăugăm, treptat, făina și praful de copt. 

 

Vedeți și: Desert ușor din două ingrediente. Este gata în 10 minute și nu conține zahăr

Amestecăm până obținem o compoziție omogenă. Ungeți cu puțin ulei și tapetați cu făină o matriță de 18 cm. Se toarnă aluatul în ea și se introduce într-un cuptor,  la 160 grade, timp de aproximativ treizeci de minute. Înainte de a decide să scoatem tarta din cuptor, facem testul scobitorii.

 

Ați putea încerca și: Tiramisu cu căpșune și cremă de ricotta. Rețeta unui deliciu culinar de 100 de calorii
 
Pentru cremă, mai întâi dizolvăm cafeaua ness în foarte puțină apă.

Într-un recipient punem ricotta și stevia și începem să mixăm. Apoi adăugăm iaurtul și cafeaua. Mixăm, până când crema până devine perfect netedă.

 

Vă sugerăm și preparați și: Tort cremos cu pere și ricotta. Rețeta unui desert, care te va cuceri de la prima bucățică. Puteți să-l serviți și zilnic

Când blatul este gata, așteptăm să se răcească. Tăiați-l în două transversal și sfărâmați partea de sus. Pe un vas așezați o foaie de blat peste care puneți crema de cafea. Apoi, crema de cafea se acoperă cu firimiturile obținute din partea a doua de blat. Decorăm cu firimituri și marginile exterioare ale prăjiturii. Desertul se lasă în frigider cel puțin câteva ore. Acum prăjitura ușoară de cafea este gata să fie savurată. Nu o să vă vină să credem cât de bună este! Poftă bună. 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?