Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea marelui JAF de la Paris. ROMÂNUL, poreclit „hoţul cu mâini de aur”
WhatsApp
Radu Tudor a prezentat în cadrul emisiunii „Punctul de Întâlnire” cazul unui român care a uimit o lume întreagă.
Sursa foto: captură Antena 3

Este vorba despre jaful dat de George Ploscaru, supranumit ''hoţul cu mâini de aur''.

„Lovitura pe care a acest român a dat-o la Paris împreună cu nişte complici, este absolut spectaculoasă, demnă de filmele poliţiste”, a spus Radu Tudor.

Sentinţa prin care George Ploscaru a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru jaful secolului, comis în 30 decembrie 2016 la Paris, scoate la iveală modul în care românul a furat două inele cu diamante şi două diamante, estimate la peste 5 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT, la sfârșitul anului 2016, pe 30 decembrie, George Ploscaru ar fi pătruns, după o prelalabilă programare, în showroom-ul privat al unei mărci elvețiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog. Românul și-a luat identitate israeliană și s-a prezentat cu numele "Mizrahi" și, părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută și două inele placate cu diamante, în vederea cumpărării lor, le-ar fi înlocuit cu imitații false.

Metoda folosită este una profesionistă, au susținut anchetatorii francezi, care au spus despre român că a câștigat încrederea vânzătorilor printr-o apariție extravagantă: îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump la mână. Complicii prahoveanului au fost doi cetățeni de origine sârbă, cei care l-ar fi angajat pe român să dea marea lovitură, după un plan foarte bine pus la punct, spun procurorii. Aceștia i-au promis că va rămâne la final cu jumătate din cele patru bijuterii furate, respectiv un diamant și un inel bătut cu diamante. Diamantul a reușit să-l vândă ulterior pentru 700.000 de euro.

 

George Ploscaru a fost „turnat" din răzbunare

 

Polițiștii din România l-au prins după ce acesta a fost denunțat chiar de către iubita lui, spun surse din cadrul anchetatorilor. Nu se știe încă ce discuții au fost între cei doi, cert este că femeia ar fi trimis o scrisoare polițiștilor, după ce George Ploscaru a anunțat-o că se întoarce în țară fără ea, ei locuind în străinătate. Bărbatul intenționa să vândă aici inelul încrestat cu diamante care i-a mai rămas după jaf, și avea programată o negociere cu doi cetățeni belgieni și un israelian în cadrul unui hotel de cinci stele din București. Tranzacția nu i-a reușit, cei patru nu s-au înțeles la preț.

Românul cerea două milioane de euro pe el, iar potențialii cumpărători îi ofereau puțin peste un milion de euro. Atunci au intrat pe fir procurorii DIICOT care l-au reținut pe român pentru furt și aderarea la un grup infracțional organizat. Deși au fost identificați, ceilalți doi complici ai nu au fost reținuți, fiind cercetați în stare de libertate. Cel mai probabil, autoritățile franceze vor cere extrădarea lui George Ploscaru pentru a fi judecat acolo.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel