Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea incredibilă a unui pedofil român. Cum a reușit să scape de închisoare, deși și-a obligat fiica să-i nască doi copii
WhatsApp
Copilăria unei fete de 12 ani din Bihor a fost curmată de propria sa familie. Pentru că mama sa nu putea să rămână însărcinată, iar tatăl vitreg își dorea copii, adolescenta a fost folosită pe post de ”mamă surogat”. Cu toate acestea, pedofilul a umblat ani de zile în libertate pentru că instanțele l-au păsuit.
Sursa foto: captură eBihoreanul.ro

Cazul revoltător, petrecut în satul Almaşu Mare, din Bihor, a fost descoperit abia când fata a intrat în travaliu şi a ajuns la Maternitatea Oradea.

Maria, mama fetei, s-a măritat cu cel de-al doilea soț, Augustin Varga, acum mai bine de un deceniu. Niciunul dintre ei nu avea o situație prea bună, așa că lucrau cu ziua prin sat, povestesc vecinii despre familia pe care o numesc ”destrăbălată”.

 

A silit-o pe fetița de doar 12 ani pentru a-și îndeplini dorința

 

În 2014, bărbatul a decis că vrea să aibă proprii urmași, dar cum Maria nu mai putea rămâne însărcinată, a silit-o pe fetița de doar 12 ani pentru a-și îndeplini dorința. Primul care a semnalat abuzul a fost medicul din sat, care, în aprilie 2015, a descoperit că fata era însărcinată. El a contactat Protecția Copilului din Bihor, doar că fata a refuzat să mărturisească cine a lăsat-o însărcinată, iar cazul a fost închis.

Luna următoare, pe 2 mai 2015, fata a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea au alertat, din nou, autoritățile. Abia atunci fetiţa a dezvăluit cine e tatăl copilului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Instanța a dispus decăderea femeii din drepturile părinteşti, iar de atunci ea a dispărut din sat. Augustin a fost trimis și el în judecată, dar în stare de libertate, pentru act sexual cu un minor. Și el a plecat din sat, dar nu singur, ci împreună cu adolescenta și fiul lor. 

 

Adolescenta şi copiii, preluaţi de autorități

 

Cei trei au fost găsiţi un an mai târziu, pe o stradă din Cluj Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Pe acesta l-a abandonat la naștere, în maternitate.

Într-un final, atât adolescenta, cât şi copiii, au fost preluaţi de autorități. Nou-născutul a fost plasat în grija unui asistent maternal, iar adolescenta şi copilul mai mare, care abia împlinise un an, au fost internaţi într-un centru special, pentru mame şi copii, unde se află şi în prezent, după aproape 4 ani.

 

Tatăl pedofil a primit o pedeapsă ridicolă

 

Deși legea penală prevede pedepse între 3 şi 10 ani de închisoare pentru astfel de cazuri, pedofilul a fost condamnat doar la doi ani de închisoare pentru că nu avea antecedente și și-a recunoscut faptele. 

Mai mult decât atât, după câteva luni, magistraţii de la Curtea de Apel Oradea au înlocuit pedeapsa cu executare cu o perioadă de supraveghere de 3 ani, astfel că pedofilul a rămas în libertate, relatează publicația locală eBihoreanul

Deși trebuia să îndeplinească anumite condiții în schimbul pedepsei extrem de blânde, bărbatul a plecat de mai multe ori din țară, fără să anunțe autoritățile, așa cum prevede legea. Mai mult el, nu și-a îndeplinit obligațiile de muncă în folosul comunității, iar asta i-a făcut pe consilierii Primăriei să-l reclame din nou în instanță. Abia apoi, bărbatul a fost condamnat la doi ani de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel