Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Portugalia impune purtarea obligatorie a măştii pe stradă
WhatsApp
Purtarea măştii de protecţie pe stradă va deveni în curând obligatorie în Portugalia, confruntată ca şi alte ţări europene cu o revenire a epidemiei de coronavirus, a decis vineri Parlamentul de la Lisabona, graţie socialiştilor aflaţi la putere şi opoziţiei de dreapta. informează AFP.
Foto ILUSTRATIV

Această măsură, care va intra în vigoare după ratificarea sa de către preşedintele conservator Marcelo Rebelo de Sousa, se va aplica pentru o perioadă de 70 de zile la finalul căreia poate fi reînnoită.

Purtarea măştii, care nu va putea fi înlocuită cu o vizieră, va fi obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste zece ani "atunci când distanţa fizică recomandată de autorităţile sanitare se dovedeşte impracticabilă", conform versiunii finale a textului, citată de agenţia Lusa.

 

Purtarea măştii pe stradă va deveni obligatorie în Portugalia



Partidele de extremă stângă s-au abţinut de la vot, criticând în special natura prea vagă a unei legi care prevede şi excepţii atunci când purtarea măştii ar fi "incompatibilă cu natura activităţilor practicate".

Textul, depus de principalul partid de opoziţie, Partidul Social Democrat (PSD, centru-dreapta), a înlocuit un proiect de lege pe care guvernul a trebuit să îl retragă, deoarece prevedea şi obligativitatea utilizării unei aplicaţii pentru urmărirea contactelor.

O astfel de dispoziţie, care a provocat nemulţumirea opoziţiei, medicilor şi apărătorilor dreptului la viaţă privată, ar fi fost fără precedent în Europa şi contrară recomandărilor Bruxelles-ului sau ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care pledează pentru utilizarea voluntară a acestui software.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel