Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ploile torențiale au făcut prăpăd în Spania. Imaginile dezastrului din Huelva și Andaluzia - VIDEO
WhatsApp
Străzile transformate în râuri, orașe înfundate inundate și chiar colectoare înfundate sunt consecințele pe care furtuna de ploi abundente o lasă în provincia Huelva de pe coastă până în Sierra, în Spania.
Ploile torențiale au făcut PRĂPĂD în Spania. IMAGINILE DEZASTRULUI din Huelva și Andaluzia - VIDEO

Furtuna a început în zorii zilei de joi, cu o ploaie care a fost însoțită de grindină în unele locuri, precum și de descărcări electrice.

Urgențele 112 Andaluzia au gestionat peste 600 de incidente din cauza ploilor abundente înregistrate în Isla Cristina, Ayamonte și Lepe, care au provocat inundații de case și de clădiri cu birouri.

 

Principalele motive pentru avertizarea 112 s-au datorat inundațiilor de case, magazine, facilități publice și clădiri care au fost surprinse de creșterea apei din cauza ploilor abundente care au căzut.

 

A fost activat codul roșu

 

Printre cele mai notabile incidente, s-a aflat intrarea apei într-o școală din Isla Cristina de pe Avenida Federico Silva Muñoz și o creșă de pe strada Cervantes din același municipiu. Au fost înregistrate și complicații din cauza ploii într-un azil de bătrâni de pe bulevardul Gran Vía de Isla Cristina.

În Lepe, două creșe au solicitat ajutor serviciilor de urgență din cauza inundațiilor din spațiile lor. Apa a intrat, de asemenea, în centrul de sănătate La Antilla, din Lepe, și în școala Hostelerí. Mai multe hoteluri de pe coastă au raportat, de asemenea, probleme din cauza intrării apei în facilitățile lor.

 

De asemenea, au existat apeluri recurente de probleme pe drumul public, cu străzi și piețe inundate și au provocat chiar blocarea unor vehicule din cauza acumulării de apă pe drumuri.

 

Între orele 9.00 și 10.30, camera de urgență 112 a răspuns la mai mult de 300 de notificări ale locuitorilor din Isla Cristina, Ayamonte și Lepe, care au fost surprinși de inundații, fără ca momentan să fie înregistrate vătămări corporale.

Agenția Meteorologică de Stat a activat cod roșu de avertizare pentru ploi de pe coasta Huelva până la 2:00 pentru precipitații acumulate de până la 60 de litri și menține avertizarea de cod portocaliu pentru ploi pentru restul provinciei până la 21:00 joi. Conform estimărilor Aemet, se așteaptă precipitații de până la 40 de litri pe metru pătrat într-o oră. Potrivit Aemet, în Ayamonte s-au înregistrat 60 de litri într-o oră. Furtuna se îndreaptă spre capitala Huelva, scăzând intensitatea la aproximativ 35 de litri într-o oră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel