Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Planurile noului guvern din Germania: Creșterea salariului minim, vaccinare obligatorie și vot la 16 ani
WhatsApp
Coaliția de guvernare din Germania promite mărirea salariului minim la 12 euro pe oră, legalizarea canabisului și vaccinarea obligatorie în căminele de bătrâni.  

Noua coaliția de guvernare din Germania, formată din SPD, Verzii și FDP, au convenit asupra unui program de guvernare comun, intitulat "Îndrăznește să faci mai multe progrese".

Cele trei partide și-au prezentat planurile, iar acestea includ măsuri ca legalizarea canabisului sau creșterea salariului minim pe economie, relatează publicația Merkur.de.

Legalizarea canabisului în Germania

 

Așa-numita coaliție semafor are în plan să legalizeze fumatul de canabis, în condițiile unei distribuții controlate de stat. O limită generală de viteză pe autostrăzi nu va fi introdusă introdusă. Pe tema migrației, s-a convenit accelerarea procedurilor de azil, a procedurilor de reîntregire a familiei și a expulzatilor. Urmează să fie create mai multe rute legale de acces în Germania.

Vaccinarea obligatorie în căminele de bătrâni

 

Partidele care fac parte din coaliția de guvernare au convenit să plătească un bonus pentru personalul sanitar din spitale și din căminele de bătrâni care se confruntă cu efectele pandemiei. În plus, în viitor va fi introdusă vaccinarea obligatorie în căminele de bătrâni. Totodată, coaliția ia în calcul o extindere a vaccinării obligatorii.

O nouă lege a cetățeniei ar trebui să permită cetățenia multiplă și să simplifice procesul de dobândire a cetățeniei germane. De regulă, naturalizarea ar trebui să fie posibilă după cinci ani, în cazul realizărilor speciale de integrare după trei ani.

Majorarea salariului minim pe economie

 

Documentul girat de SPD, Verzii și FDP prevede că nu vor fi introduse noi taxe pe proprietate și nu vor fi majorate impozite precum impozitul pe venit, impozitul pe profit sau taxa pe valoarea adăugată. De asemenea, pensiilor se vor menține la același nivel. De asemenea, coaliția vrea să construiască 400.000 de apartamente noi pe an.

În primul an de guvernare al coaliției-semafor, salariul minim urmează să fie majorat la 12 euro pe oră (de la 9,60 euro cât este în prezent). Vârsta de vot la alegerile pentru Bundestag și alegerile europene urmează să fie redusă de la 18 la 16 ani. 

Pentru a îndeplini obiectivele de protecție a climei, planul coaliției prevede eliminarea treptată a producției de energie pe bază de cărbune până în 2030. Până în prezent, eliminarea cărbunelui este planificată cel târziu până în 2038.

În plus, cel puțin 15 milioane de mașini electrice ar trebui să circule pe drumurile germane până în 2030.

CDU, partidul Angelei Merkel, trece în opoziție

 

Succesorul Angelei Merkel în postul de cancelar este de aşteptat să devină ministrul de finanţe şi vicecancelarul Olaf Scholz (SPD).

Acordul dintre cele trei partide mai trebuie să primească avizul membrilor de partid şi Germania va dispune de prima sa "coaliţie semafor" la nivel federal, denumire inspirată de culorile celor trei formaţiuni politice.

Blocul conservator al Angelei Merkel - Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi aripa sa bavareză, Uniunea Creştin Socială (CSU) - va trece în opoziţie, după peste un deceniu şi jumătate de putere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel