Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Piure de urzici cu usturoi. Rețetă simplă de primăvară, plină de vitamine. O porție de sănătate și multe beneficii
WhatsApp
Pe tarabe deja au apărut urzicile, prin urmare acum este momentul să gătim ceva din ele. Sunt pline de beneficii și sănătate,  potrivite pentru consumul uman doar primăvara. În această perioada, urzicile sunt fragede și nu au acele fibre tari din interiorul tulpinilor. Sunt perfecte pentru ciorba de urzici, mâncărica de urzici, dar și pentru umplutura unor plăcinte.  
piure de urzici cu usturoi

Piure de urzici cu usturoi. Ingrediente

1 kg urzici,

faina de porumb,

apă,

5 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece

sare, piper,

2 legături de ceapă verde,

2 legaturi de usturoi verde,

2 cepe uscate,

2 cartofi mici.

 

Piure de urzici cu usturoi. Mod de preparare

 

Într-o oală mare, pune apă la fiert cu sare și aruncă acolo cartoful tăiat în cubulețe.  Într-o tigaie încăpătoare încălzește uleiul și pune în el ceapă uscată și părțile albe de la ceapă verde și usturoiul de primăvară. Lucrează totul la foc mic pentru a scoate toată dulceață din ingrediente.

 

Dacă ți-a plăcut rețeta de Piure de urzici cu usturoi, s-ar putea să îți placă și rețeta Supă de usturoi sau supă castiliană. Rețeta tradițională spaniolă, o explozie de sănătate și savoare

 

Când se înmoaie ceapă și usturoiul, pune și codițele, tocate mare. Încălzește-le până când totul capătă un gust grozav. În oală în care ai pus la fier un cartof, pune urzicile și închide focul. Nu trebuie să le fierbi, ci doar să le înmoi un pic. În maximum un minut le poți scurge bine. Vei vedea că au scăzut foarte mult.


Dacă ți-a plăcut rețeta de Piure de urzici cu usturoi, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu ciocolată și piure de cartofi. Rețeta unui desert care nu trebuie să lipsească din cartea de bucate a gospodinelor

 

Pune-le peste ingredientele călite și mai încălzește-le un minut împreună, amestecând bine. Când sunt un pic răcorite, mărunțește totul cu un blender vertical. Piureul de urzici cu usturoi se servește cu mămăligă. Fierbe mălaiul bine și apoi, la final, pune câteva linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece. Răstoarnă mămăligă după ce se răcorește, modelează cu o lingură forme mai mici, pe care să le dai la cuptor. Poftă bună.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel