Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pictorii francezi, așteptați la Cluj. Cum vor colora zidurile orașului
WhatsApp
Artiștii francezi vor picta zidurile mai multor clădiri din Cluj, în cadrul unui proiect prin care sărbătoresc cooperarea cu România. Sub egida „Apropiați”, pictorii din România și Franța se vor lansa în noi provocări, pentru a da viață orașelor.

Este vorba despre proiectul derulat de Institutul Francez Român prin care artiștii stradali din Franța și din România vor crea un mural comun.

Astfel, pentru că orașul Cluj Napoca are nevoie de „culoare” la propriu, pictorii din Nantes își vor folosi creativitatea și vor picta un zid din „inima Transilvaniei”, notează cluj24.ro.

La rândul lor, artiștii clujeni  Kero și Ocu au fost deja  la Nantes, unde au realizat realizarea unei fresce XXL inspirate de opera sculptorului român Constantin Brâncuși. Pictura a fost chiar  pe fațada nord-estică a turnului Doubs, un bloc de 15 etaje

„Prin această lucrare îmi doresc să reamintesc umanității valorile care ne ajută să trăim în armonie, indiferent cât de diferiți am fi unul față de celălalt. Înfrățirea dintre oameni, popoare și culturi se regăsește în natura vie a lucrurilor din calea evoluției. Acceptarea, împăcarea de sine și mai apoi cu ceilalți”, a explicat artistul plastic Kero, citat de sursa menționată. 

Unde vor picta artiștii din Franța 

 

La acest moment, artiștii plastici din Franța vor alege zidurile unor facultăți de artă, pentru ca lucrarea lor să fie vizibilă, criticată, chiar de cei care studiază artele plastice. De asemenea, strada Constanța din Cluj a fost aleasă pentru a-și etala talentele.

Pictorii spun că pandemia le-a oferit timp suficient să reflecteze, să găsească inspirație, însă, orice lucrare creată nu poate fi ținută departe de ochii lumii. Reprezentanții Institutului Francez Român spun că, astfel de proiecte reușesc să elimine barierele culturale și să apropie lumea de frumos.

„Spargem zidurile” este de a reafirma importanța cooperării și a solidarității artistice, precum și puterea artei de a sparge barierele și de a consolida prietenia franco-română, precicează cluj24.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel