Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Percheziţii în Bucureşti şi Iaşi. O firmă de IT acuzată de un prejudiciu de 27 de MILIOANE de dolari. Cum a operat
WhatsApp
Sunt percheziții, joi dimineața, în cinci locații din București și Iași, unde o firmă care producea softuri IT este bănuită că plătea angajații cu salariul minim pe economie, iar apoi au beneficiat de plăți externe, fie prin intermediul societății, fie prin intermediul unei firme de contabilitate.
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București pun în aplicare, joi dimineața, cinci mandate de percheziție în București și județul Iaşi.

Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetările de până acum, se pare că în perioada 2018-2020 , reprezentanții unei societăți comerciale au omis înregistrarea veniturilor de peste 27.000.000 de dolari realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Surse judiciare au declarat, pentru Aleph News, că circa 190 de angajați ai unei firme erau plătiți cu salariul minim pe economie, apoi au beneficiat de plăți externe, fie prin intermediul societății, fie prin intermediul unei alte firme de contabilitate și consultanță fiscală. Firma producea softuri IT, iar banii produși de această firmă ar fi fost transferați la alte firme din afară, pentru ca, ulterior, banii să se întoarcă la angajați sub formă de diverse bonusuri.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Inspectoratului de Poliție al județului Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel