Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patriarhul Daniel, mesaj către credincioși: "Respectați cu strictețe sfatul medicilor și măsurile sanitare"
WhatsApp
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din București, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, un mesaj către credincioși, de a respecta "cu strictețe" sfatul medicilor și măsurile sanitare. 

Mesajul așteptat de o mare parte a socității ortodoxe a fost transmis, vineri, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, Prefericitul Daniel. Mesajul a fost spus la pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

„Iubiți pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, este mesajul către pelerini transmis de Patriarh și publicat de basilica.ro.

Acesta le-a mai spus credincioșilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul şi "pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte".

Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanți. Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanții BOR. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație.

Mesajul Patriarhului vine după ce România a intrat în cea mai grea fază a crizei sanitate

 

România primeşte ajutor din mai multe state europene - Italia, Elveţia, Austria, Germania, Ungaria, Polonia - şi din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, constând în medicamente, echipamente, teste, transferul unor pacienţi cu coronavirus, a anunţat, vineri, şeful DSU, Raed Arafat.

"Ieri, am avut o videoconferinţă cu Centrul de coordonare a situaţiilor de urgenţă din cadrul Comisiei Europene, cu toate ţările membre, unde s-a discutat despre nevoile României şi ale altor ţări care sunt acum cu probleme şi unde s-a stabilit ce ajutor urmează să ajungă în cel mai rapid timp şi în România. Dintre ajutoarele deja sosite în România, vorbim de Italia - 5.206 fiole de anticorpi monoclonali, care au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii. Au ajuns medicamentele la 134 de unităţi sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienţi. Sprijinul care ni l-a acordat Ambasada Elveţiei, pe lângă firma fabricantă de Tocilizumab, şi aici vorbim de un număr de doze care urmează să ajungă. Este, din păcate, unul care este limitat, dar, cum ştiţi, Tocilizumabul este una din problemele majore în toată lumea, nu numai în România, din cauza lipsei de livrare din partea firmei. Se găsesc alternative, acum se discută de alternative pentru înlocuire", a declarat Arafat, după şedinţa de Guvern de vineri.

El a adăugat că apelul de sprijin pentru diferite categorii de materiale şi echipe medicale a fost transmis la Uniunea Europeană şi afişat şi pe site-ul de sprijin pentru dezastre al NATO. "De acolo, de fapt, unele ţări au aflat şi au revenit să se intereseze pentru a acorda sprijinul", a explicat Raed Arafat.

Austria a trimis mai multe medicamente de terapie intensivă, iar un avion militar transportă în această ţară doi pacienţi cu COVID-19. Cu Germania s-a finalizat partea oficială a documentelor pentru dozele de anticorpi monoclonali care urmează să ajungă în România în următoarele zile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii va trimite teste antigen şi concentratoare de oxigen, în timp ce Polonia a oferit anumite echipamente şi materiale şi vineri se face al doilea transfer de pacienţi către această ţară.

"Continuă şi sprijinul Ungariei, cu preluarea de pacienţi. Sunt peste 30 de pacienţi acolo deja şi acest sprijin continuă, sunt în discuţii cu colegii noştri de la Centrul de coordonare şi de la judeţele limitrofe frontierei pentru trimitere de pacienţi la nevoie", a precizat şeful DSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel