Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Partid NAZIST în Italia. Carabinierii au confiscat SUTE de arme și cărți cu Hitler "M-aș căsători cu un evreu, să-l torturez"
WhatsApp
Polițiștii italieni au destructurat o grupare neo-nazistă care vroia să se constituie într-un partid. Oamenii legii au confiscat mai multe arme, precum și simboluri naziste. 

Operațiunea autorităților italiene s-a numit "Ombre Nere" (Umbre negre) și a dus la prinderea a 19 persoane care voiau să constituie un partid nazist. Acesția adunaseră resurse importante precum bani, arme (pistoale, puști, arbalete) sau susținerea oamenilor. Mai mult, potrivit informațiilor prezentate, unul din capii organizației este fost membru al organizației criminale 'Ndrangheta calabreză.

La investigaţia care a durat doi ani au participat poliţişti din 16 localităţi şi oraşe, din Sicilia până în Alpii din nordul Italiei. Mișcarea, plină de retorică antisemită și xenofobă, avea adepți în orașe precum Siracusa, Milano, Bergamo, Livorno, Torino, Cuneo, Padova.

"M-aș căsători cu un evreu doar ca să-l torturez în fiecare zi"

"În curând vom constitui Partidul Național Socialist al Muncitorilor. Putem avea arme și explozibili la dispoziția noastră, soldații vor fi pregătiți pentru orice", spunea unul din mesajele grupării. Membrii ei se afișau cu simboluri naziste: zvastici, însemne ale SS sau cruci celtice. Acesta se numea Partidul Naţional Socialist Italian al Muncitorilor.

"M-aș căsători cu un evreu doar ca să-l torturez în fiecare zi. Numai vorbind despre evrei, mă prind mâncărimi, fiarele urâte trebuie exterminate", ar fi spus una dintre femeile din organizație, potrivit presei italiene.

(w670)

Miss Hitler - o fată de 26 de ani

În comitetul de conducere polițiștii au descoperit o femeie de 50 de ani, mamă a unui copil, care se auto-denumea "sergenta lui Hitler". O altă membră, în vârstă de doar 26 de ani a se mândrea cu titlul "Miss Hitler".

Potrivit unui comunicat al poliţiei italiene, "investigaţia a scos la iveală o arie uriaşă şi variată de subiecte, persoane din locuri diferite, unite de acelaşi fanatism ideologic şi dornice să creeze o mişcare deschisă pro-nazistă, xenofobă şi anti-semită". 

(w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel