Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Paracetamolul, Aspirina și Ibuprofenul, interzise la vânzarea liberă în Franța. Măsura ar putea fi introdusă și în România
WhatsApp
Paracetamolul, Aspirina și Ibuprofenul nu mai pot fi cumpărate, la liber, din farmaciile din Franța. Farmaciștii pot prescrie acest medicament după o evaluare și ei sunt cei care decid cantitatea de substanță care poate fi administrată unui pacient. Autoritățile de la Paris au luat această decizie după ce o tânără a murit din cauza unei intoxicații.

În acest context există voci care susțin că o astfel de măsură ar trebui să fie introdusă și în România, unde Paracetamolul, Ibuprofenul și Aspririna sunt cele mai bine vândute medicamente fără prescripție medicală, informează B1 TV.

De altfel, și în țara noastră, în urmă cu două luni, un tânăr de 19 ani a fost la un pas de moarte tot din cauza cantității de Paracetamol pe care o luase.

În Franța, consumul de Paracetamol a crescut cu peste 50 la sută în ultimii 10 ani.

Doza recoamndată de Paracetamol este de trei pastile pe zi, administrate nu mai des de patru ore. Paracetamolul poate fi administrat 48 de ore fără acordul medicului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel