Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Panică în Marea Britanie. Oamenii nu mai găsesc alimentele de bază
WhatsApp
Rafturile supermarketurilor din Marea Britanie sunt goale. Oamenii nu mai găsesc alimente de bază precum: carne, legume, lactate, iar de la Guvern primesc doar promisiuni.
Român din Marea Britanie:„ Mergeți la magazin! De Crăciun o să vă întoarceți cu mâna goală!”

Marea Britanie se confruntă și cu o criză de alimente, nu doar de combustibil. Rafturile magazinelor au devenit goale. Nu mai sunt alimente consumate frecvent, precum: carne, legume, lactate. Lipsa cărnii este justificată de lipsa personalului din abatoare, dar și de pesta procina. Mii de porci au fost sacrificați în ultimele zile sub ochii în lacrimi ai fermierilor, notează digi24.ro

Premierul Boris Jonhson încearcă să păstreze calmul în rândul populației și spune că aceste lucruri sunt trecătoare, sunt efectele post -Brexit, spune oficialul Marii Britanii.

''Nu vom reveni la modelul vechi şi perimat al salariilor mici şi productivităţii reduse. Răspunsul nu este să revenim la imigraţia necontrolată pentru a menţine salariile mici, ci la controlarea imigraţiei şi la a nu o folosi drept scuză pentru a nu investi în forţa de muncă, în instalaţii şi echipamente'', a  declarat Johnson, potrivit sursei citate. 

Marea Britanie. Rafturile magazinelor sunt goale. Nu mai sunt alimentele de bază

 

În timp ce oamenii sunt panicați și se tem că nu vor mai avea ce mânca, Jonson le promite salarii mai mari. El crede că unele companii, în special cele de transporturi, ar trebui să facă un efort să le crească salariile englezilor, pentru că soluția nu vine de la imigranți.

Guvernul britanic a decis acordarea a 5000 de vize pentru șoferii profesioniști din străinătate, însă, conducătorii nu s-au înghesuit să vină la lucru. Au fost înregistrate doar 127 de solicitări.

Englezii sunt extrem de nemulțumiți că benzina și motorina au fost raționalizate și trebuie să aștepte pre întregi la benzinării, pentru a alimenta.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel