Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Panică în Italia. Prețul la benzină a atins un nivel record
WhatsApp
Prețul benzinei a crescut alarmant în Italia. Șoferii sunt îngrijorați și spun că este cea mai mare majorare din ultimii șapte ani. Guvernul de la Roma spune, însă, că este o situație generată de exporturile din Europa.
Angajaţii şi familiile din Germania vor primi fonduri suplimentare și benzină mai ieftină

În Italia, prețul benzinei a ajuns la 1, 670 euro/litru, o creștere cu 8,58 de cenți. O astfel de majorare nu s-a mai înregistrat din octombrie 2014. 

De asemenea, și prețul motorinei a crescut simțitor. Potrivit sursei citate a ajuns la 1,516 euro/litru, mai mult cu 6,58 cenți, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Oamenii se tem că nu -și vor mai permite să se deplaseze cu mașina și, implicit cu alte mijloace de transport, dat fiind că prețul majorat al benzinei vor genera alte taxe pentru transport.

Ministerul Energiei din Italia susține că aceste prețuri sunt generate de creșterea taxelor anti poluare, însă, se remarcă și o creștere a celor care se deplasează cu autoturismul. Spre exemplu, în luna august 2021 numărul celor care și-au alimentat autoturismele cu benzină a crescut cu 5,3 %. În medie, o familie din Italia cheltuiește lunar  între 200-300 de euro pe transport, fie că este vorba despre mașina personală sau mijloacele de transport în comun, relatează sursa citată.

Îngrijorare în Italia. Prețul bezinei a atins cote maxime

 

Aceeași situație se înregistrează și în Franța. Cele două state au avut creșteri spectaculoase, iar parlamentarii spun că situația derivă și din numărul exporturilor către SUA.

Concret, diferenţa între preţul la care se tranzacţionează benzina comparativ cu ţiţeiul brut a atins cel mai ridicat nivel de după 2017. Aceasta a dus preţurile de vânzare cu amănuntul la cel mai ridicat nivel din ultimii ani în mai multe state mari consumatoare de pe continent, au  explicat reprezentanții Ministerului Energiei din Italia, citați de Corriere della Sera.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel