Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
"Palatul" lui Sorin Ovidiu Vîntu, scos la licitație de statul român
WhatsApp
O vilă monument istoric, confiscată de statul român de la Sorin Ovidiu Vântu în cazul FNI, va fi scoasă la licitație de către ANAF după ce nicio instituție a statului nu a cerut transmiterea imobilului în administrare proprie, ANAF reluând procedura de valorificare.

Vila din strada Gheorghe Brătianu și terenul aferent au fost evaluate de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma 20,12 milioane de lei. Clădirea, construită în 1927, a fost confiscată de stat pentru recuperarea prejudiciului de 13 milioane de dolari din dosarul FNI în care Vântu a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru spălare de bani.

Bunurile imobile intrate în proprietatea statului prin confiscare specială pot fi transmise cu titlu gratuit în administrarea instituțiilor publice dacă acest lucru este cerut pe fondul lipsei de sediu sau alte motive conexe extinderii sediului actual. Acest lucru nefiind solicitat însă de vreo instituție a statului, ANAF trebuie să reia procedura de valorificare, în acest caz prin licitație, potrivit dosarului de imobil confiscat realizat de ANABI.

Palatul din zona Aviatorilor are un teren aferent în suprafață de 580 mp. Construcția este formată din parter, două etaje plus mansardă și anexe, iar dreptul de proprietate asupra bunului imobil este intabulat pe numele statului român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel