Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pâinea lui Dumnezeu. O rețetă delicioasă, cu origini portugheze. Secretul brioșelor pufoase, care seamănă cu un nor
WhatsApp
Pâinea lui Dumnezeu se prepară rapid șin puține ingrediente. E un desert potrivit când vrei să-ți impresionezi musafirii sau atunci când dorești să le gătești ceva deosebit celor mici. Pâinea lui Dumnezeu sau „El pâo de Deus” este un desert originar din Portugalia. Această bioșă are o consistență ușoară și o textură aerată.  
Pâinea lui Dumnezeu. O rețetă delicioasă, cu origini portugheze. Secretul brioșelor pufoase, care seamănă cu un nor

Pâinea lui Dumnezeu este o brioșă pufoasă, care seamănă cu un nor. Poate poate fi îmbogățită cu o cremă de alune pentru a o face mai gustoasă.

Ingrediente pentru porții:

300 de grame de făină,

200 de grame de zahăr,

100 de grame de ulei de floarea soarelui,

200 ml de lapte,

1 plic de praf de copt,

un plic de vanilie.

 

Ingrediente pentru topping

ou de dimensiune medie,
100 grame de nucă de cocos răzuită,
 30 grame de zahăr pudră,
30 grame de zahăr alb.

 

Pâinea lui Dumnezeu. O rețetă delicioasă, cu origini portugheze. Secretul brioșelor pufoase, care seamănă cu un nor. Pregătirea

 

Mai întâi luăm un castron mare și adăugăm făina, zahărul și praful de copt și amestecăm. Ulterior, adăugăm uleiul, laptele și vanilia și amestecăm bine bine obținem un aluat cremos și fără bulgări. Vă sugerăm să folosii un tel electric ca să obțineți un aluat omogen și neted. Este important, deoarece consistența desertului depinde de aluat.

 

Încercați și: Rețeta simplă de pâine “nor”. Nu conține făină și carbohidrați. O felie are doar 55 de calorii

 

Se formează o bilă din aluat și se lasă să stea la temperatura camerei acoperită cu un prosop curat și umed, timp de 2 ore. Pe măsura ce trece timpul, aluatul își va mări volumul. După cele 2 ore, se presoară blatul de lucru cu făină și se frământă aluatul. Coca trebuie frământata aproximativ 5 minute pentru a-i oferi elasticitate. Aceasta trebuie sa fie suficient de moale, astfel încât să poată fi manevrată cu ușurință.

 

Vedeți și: Budincă de pâine, rețeta veche a bunicii. Nu mai arunca pâine uscată și prepară desertul ideal pentru toată familia!

 

Rupe bucăți din aluat și formează bile mici. Apoi, aplatizează ușor bilele pentru a le oferi aspectul clasic de chiflă. Pune-le deoparte. Pentru a prepara topping-ul, amestecă într-un bol un ou cu zahar și nuca de cocos răzuită. Pune acest amestec in frigider până în momentul utilizării. Pe o tavă de copt se pune hârtie pergament. Cuptorul trebuie încins la 180 ºC. Pune brioșele în tava de copt, lăsând spațiu între ele pentru a nu se lipi atunci când cresc. Adaugă rapid deasupra amestecul de nuca de cocos, zahar și ou.

 

Vedeți și: Chifle de Paşte cu cruce pentru Vinerea Mare. Reţetă tradiţională care aduce noroc familiei tale. Persoana cu care o împarţi îţi va fi mereu alături

 

Pune brioșele în cuptor timp de jumătate de oră. După ce devin maro-aurii, scoate-le din cuptor și pudrează-le cu zahar pudră. 
Pâinea lui Dumnezeu poate fi servită calda sau rece. Totul depinde de preferințele fiecărei persoane. 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel