Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pâine marocană, gătită în cuptor. O rețetă super rapidă și ușoară. Doar 100 de calorii pentru o felie
WhatsApp
Bucătăria marocană este un amestec de tradiții culinare ale popoarelor care trăiesc în Maroc. Pâinea marocană se prepară cu griș. Se serveste în mod traditional alături de tajine, o tocanita condimentată marocană, dar este la fel de bună cu salată, brânză sau sosuri. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.
Pâine marocană, gătită în tigaie. O rețetă super rapidă șu ușoară. Doar 100 de calorii pentru o felie

Pâinea marocană. Ingredientele pentru 12 porții:

 250 de grame de făină de porumb (sau griș de grâu dur);

două pahare cu apă caldă;

o linguriță de zahăr;

jumătate de cub de drojdie de bere,

o jumătate de plic de praf de copt;

ulei de semințe de măsline;

semințe de susan;

sare dacă alegeți varianta sărată.

 

Pâine marocană, gătită în cuptor. O rețetă super rapidă șu ușoară. Doar 100 de calorii pentru o felie. Pașii de urmat

 

Într-un castron, amestecați apa călduță cu zahărul, drojdia și un pahar de făină, pe care le amestecați cu un tel de mână. Trebuie să obțineți un amestec neted și omogen.

 

Puteți pregăti și: Chec cu lapte, gata în câteva minute. Este atât de bun, încât îl vei face în fiecare zi. O felie are doar 150 de calorii

 

Apoi adăugați și restul de făină sau griș, amestecând mereu.  Treceți aluatul pe un fund  de bucătărie uns cu ulei de măsline. Frământați aluatul până când acesta devine elastic și compact. Acoperiți coca cu o folie alimentară și lăsați-o să se odihnească aproximativ un sfert de oră.

Vă sugerăm și: Pâinea lui Dumnezeu. O rețetă delicioasă, cu origini portugheze. Secretul brioșelor pufoase, care seamănă cu un nor

 

Pregătiți două tăvi în care să coaceți pâinea și tapetați-le cu hârtie de copt. Împărțiți aluatul în două și mai frământați fiecare jumătate timp de 1 minut. Întindeți fiecare bucată într-un cerc de max 22 cm și puneți-le în tăvi separate. Acoperiți-le cu folie de plastic și lăsați-le într-un loc cald, să crească, timp de o oră.

 

Vedeți și: Tort Susanna cu cacao. Un desert delicios, care se topește în gură


Preîncălziți cuptorul la 200 C. Luați folia de pe pâini și ungeți-le cu uleiul de măsline rămas. La final presărați susan și le dați pe rând la cuptor timp de 18 minute. Se servesc călduțe. Au o coaja subțire și moale, iar miezul este pufos.

 Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel