Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premierul Orban: România este pregătită pentru aderarea la spațiul Schengen
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban a abordat tema aderării la spațiul Schengen, la Conferința de Securitate de la Munchen.
Sursa foto: captură Antena 3

Obiectivul României de finalizare a procesului de aderare la spaţiul Schengen a fost evidenţiat de premierul Ludovic Orban în cadrul întâlnirii avute, sâmbătă, cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, în marja Conferinţei de Securitate de la München, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis de Agerpres.

"Dialogul dintre cei doi înalţi demnitari a reliefat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Olanda, în contextul aniversar al relaţiei bilaterale - anul acesta celebrându-se 140 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice -, cu accent pe dinamica relaţiilor economice, inclusiv a schimburilor economice bilaterale şi a investiţiilor olandeze în România. Premierul Orban a pledat pentru creşterea investiţiilor olandeze în România, prezentând amplu oportunităţile oferite de economia românească", se precizează în comunicat.

Cu privire la cooperarea la nivel european, sursa citată menţionează că prim-ministrul român a evidenţiat oportunitatea intensificării dialogului dintre cele două state pe diverse dosare europene de interes comun, abordare agreată de omologul olandez.

"Totodată, prim-ministrul Orban a evidenţiat obiectivul legitim al României de finalizare a procesului de aderare la spaţiul Schengen, pentru care România este deplin pregătită", se arată în comunicatul Guvernului.

De asemenea, premierul României a exprimat susţinerea pentru politica de lărgire a UE, inclusiv în ceea ce priveşte deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord.

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel