Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ludovic Orban: Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceauşist să respecte drepturile omului
Primul ministru Ludovic Orban a transmis un mesaj cu mare încărcătură.

 

Într-un mesaj transmis după moartea disidentului anticomunist Paul Goma, premierul României afirmă că acesta va rămâne întotdeauna un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranţa şi a întărit rezistenţa în sufletele noastre.

"Am primit vestea tristă a dispariţiei unuia dintre marii dizidenţi anticomunişti ai României. Paul Goma a fost un supravieţuitor. În tinereţea sa a rezistat regimului de exterminare din închisorile comuniste Jilava şi Gherla, apoi în domiciliul forţat din Bărăgan. În anii maturităţii a făcut faţă atacurilor îndreptate contra lui de Nicolae Ceauşescu însuşi şi persecuţiilor la care a fost supus de Securitate, apoi lungului exil ca persoană lipsită de cetăţenie. Astăzi a fost ucis de inamicul nevăzut şi necruţător care ameninţă umanitatea. Atunci când Revoluţia era încă departe şi când comunismul părea de neclintit, Paul Goma a reuşit aproape de unul singur să ne trezească şi să ne cheme la luptă. Pentru noi el va rămâne întotdeauna vocea care a cerut ca regimul ceauşist să respecte drepturile omului, un nume care în ultimele decenii ale comunismului a trezit speranţa şi a întărit rezistenţa în sufletele noastre. Dumnezeu să îl odihnească", a scris Orban.

Scriitorul şi disidentul Paul Goma a murit în noaptea din 24 spre 25 martie la spitalul La Pitié Salpetriere din Paris, unde era internat în urma infectării cu coronavirus. 

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?