Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Operațiunea "Los Blancos": Rețea internațională de trafic de cocaină cu legături în România. Descinderi de AMPLOARE ale procurorilor
WhatsApp
La data de 15.09.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog, Centrul de Cooperare Poliţienească şi poliţiştii ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului Urmăriri Iaşi, au organizat o acţiune pentru combaterea traficului de droguri de mare risc la nivel internaţional (cocaină).  
Pensionară cercetată de DIICOT pentru trafic de droguri. Femeia obținea 1.700 lei pentru fiecare tranzacție / Foto ILUSTRATIV

Activităţile au fost organizate în baza unui Ordin European de Anchetă iniţiat de către autorităţile judiciare italiene şi au fost desfăşurate în cadrul operaţiunii internaţionale Los Blancos.

Această acţiune s-a desfăşurat pe teritoriul mai multor state europene, respectiv România, Italia, Olanda, Germania, Grecia, Ungaria, Spania, Albania, Franţa şi Emiratele Unite şi a vizat o reţea de traficanţi de cocaină care acţiona la nivel internaţional.

Reţeaua respectivă de criminalitate organizată ar fi fost formată din traficanţi de droguri ecuadorieni, columbieni, albanezi, precum şi din alte state europene, care ar fi fost implicaţi în distribuţia de cantităţi foarte mari de cocaină prin celule ce ar fi fost situate în diferite ţări europene.

Pe teritoriul României, operaţiunea Los Blancos a vizat unul dintre membrii acestui grup infracţional, respectiv un bărbat şi a constat în efectuarea a 2 percheziţii domiciliare, la data de 15 septembrie 2020, la adresele persoanei vizate, precum şi în punerea în executare a unui mandat european de arestare pe numele acesteia emis de autorităţile judiciare italiene.

În baza acestui mandat, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a persoanei solicitate de autorităţile italiene, iar, la data de 16 septembrie 2020, Curtea de Apel Iaşi a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, până la predarea acestuia către autorităţile judiciare italiene.

Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către EUROJUST.

La activităţi au participat şi poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Iaşi şi jandarmi din cadrul I.J.J. Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel