Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
SPONSORUL David Koch, omul din spatele președintelui Donald Trump, a murit
WhatsApp
Miliardarul american David Koch, care a condus Koch Industries și care a jucat un rol major în multe campanii conservatoate, inclusiv în opoziția față de reforma asigurărilor în sănătate, promovată de Barack Obama, a murit la vârsta de 79 de ani.

Miliardarul, filantropul şi industriaşul american David Koch, coproprietarul uneia dintre cele mai mari companii private din Statele Unite şi principalul sponsor al partidului republican, a murit vineri la 79 de ani, scrie CNBC. 

David Koch, împreună cu fratele său Charles, 83 de ani, au condus Koch Industries, a doua cea mai mare companie privată din Statele Unite- cu subsidiare în aproape toate sectoarele economice, printre care producţia, rafinarea şi distribuţia de petrol, industrie chimică, energie, hârtie, echipament pentru industria chimică. Tatăl său, Fred Koch, a fondat compania în 1940, an în care David s-a născut.

Frații Koch l-au susținut pe Donald Trump, dar s-au și ciocnit cu el pe diverse teme, cum ar fi relația SUA cu partenerii comerciali UE, Canada sau Mexic.

În iunie 2018, David Koch s-a retras din funcţia de vicepreşedinte executiv al Koch Industries din motive de sănătate. El a fost diagnosticat cu cancer de prostată cu aproximativ două decenii în urmă.

Împreuna, David şi Charles Koch au sponsorizat cu miliarde de dolari mai multe campanii ale candidaţilor republicani. Cei doi au jucat un rol major în multe campanii conservatoate, inclusiv în opoziția față de reforma asigurărilor în sănătate, promovată de Barack Obama, sau față de impunerea de reguli pentru protejarea mediului.

Puterea fraţilor Koch era atât de mare, încât, la ultimele alegeri prezidenţiale, candidaţii republicani la învestitura partidului şi-au disputat susţinerea acestora şi s-au dus la conferinţe foarte selecte pe care aceştia le organizau - cu excepţia lui Donald Trump, căruia cei doi miliardari i-au pus la îndoială puritatea liberală şi care i-a criticat adesea, la rândul său.

Potrivit Bloomberg Billionaires, averea lui Charles Koch se ridica la circa 48 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Monden Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel