Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS: "Toate persoanele nevaccinate trebuie căutate şi convinse să se imunizeze''
WhatsApp
În actuala conjunctură a pandemiei este prioritar "să fie găsite toate persoanele care încă nu s-au vaccinat pentru a încerca să le convingem să se vaccineze", a declarat joi Mike Ryan, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi pentru situaţii de urgenţă, relatează EFE, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, sarcina trebuie desfăşurată la nivel global şi, "mai ales, în rândul persoanelor vârstnice, sau cu afecţiuni medicale subiacente", a precizat Ryan într-o sesiune cu internauţii pe reţelele de socializare.

De asemenea, el a precizat că o altă prioritate trebuie să fie "garantarea că toţi lucrătorii sanitari sunt imunizaţi şi că toţi au acces la echipamente de protecţie adecvate", a adăugat expertul OMS.

Mike Ryan a făcut aceste comentarii când a fost întrebat dacă trebuie unificate toate măsurile de prevenire, totul în contextul în care fiecare reţea naţională de sănătate a luat măsuri diferite pentru combaterea pandemiei și a noului val de infectări.

Totodată, expertul irlandez a adăugat că, deşi există obiective comune de combatere a pandemiei, este de înţeles ca fiecare ţară să adopte propriile sale măsuri, având în vedere că factori ca ratele de contagiere sau piramida demografică naţională nu sunt la fel în toate ţările, scrie Agerpres.

 

Tulpina de COVID-19 din sudul Africii a fost descoperită în Belgia. UE ia în calcul să oprească cursele aeriene dinspre Africa de Sud

 

De asemenea, astăzi, noua tulpină a virusului SARS CoV-2 a fost descoperită în Belgia. Este vorba despre un pacient care a călătorit în străinătate recent, au anunțat autoritățile belgiene. Aceasta provoacă îngrijorare deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât Delta.

Ministrul Sănătății din Belgia, Frank Vandenbroucke, a anunțat că a fost depistată o persoană infectată cu noua tulpină sud-africană B.1.1.529. Este primul caz din Uniunea Europeană descoperit la o persoană din Belgia.

Aceasta a fost testată pozitiv pe 22 noiembrie 2021, după ce a intrat pe teritoriul țării. Mai multe state comunitare au impus rapid restricții de călătorie pentru statele din sudul Africii prin oprirea temporară a zborurilor.  UE vrea să ia măsuri stricte pentru a nu oprirea răspândirii acestei tulpini în Europa.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ''extrem de ridicat'' de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au detectat anterior varianta Beta.

 

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ''extrem de ridicat'' de mutaţii 

 

''Deşi datele sunt limitate, experţii noştri lucrează peste program cu toate sistemele de supraveghere stabilite pentru a înţelege noua variantă şi potenţialele sale implicaţii'', a precizat Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud într-un comunicat.

Va fi nevoie de "câteva săptămâni" pentru a înţelege nivelul de transmisibilitate şi de virulenţă al noii variante de COVID-19 detectată pentru prima dată în Africa de Sud şi numită B.1.1.529, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP şi Reuters.

Comisia Europeană a propus vineri ca statele membre ale Uniunii Europene să suspende legăturile aeriene cu ţările în care a fost identificată noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului SARS-CoV-2.

Comisia va propune, în strânsă cooperare cu statele membre, activarea planului de urgență pentru a opri cursele aeriene dinspre regiunea Africii de sud din cauza îngrijorărilor privind varianta B.1.1.529, a transmis Ursula von der Leyen pe contul de Twitter.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel