Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
OMS avertizează: „Lucrurile merg din ce în ce mai rău“. Direcţie GREȘITĂ în ceea ce priveşte Covid-19
WhatsApp
 În ceea ce priveşte pandemia de Covid-19 lucrurile vor merge „din ce în ce mai rău” dacă guvernele nu vor lua măsuri mai stricte, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Directorul general, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită”, scrie BBC News.

Statele Unite sunt în prezent epicentrul pandemiei, iar tensiunile dintre preşedintele Donald Trump şi experţii din domeniul medical au dus la o creştere a numărului de cazuri.

La o conferinţă de presă susţinută, luni, la Geneva, dr. Tedros a spus că „mesajele amestecate ale liderilor” au subminat încrederea publicului în încercările de a controla pandemia.

Tedros: „Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile multor guverne şi oameni nu reflectă acest lucru"

 

Şeful OMS a spus că măsuri precum distanţarea socială, spălarea mâinilor şi purtarea măştilor în situaţii adecvate trebuie luate în serios şi o revenire la vechea normalitate, în viitorul apropiat, nu este realistă.

„Dacă elementele de bază nu sunt respectate, există o singură direcţie în care se va îndrepta această pandemie: din rău în mai rău", a spus dr. Tedros.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situaţii de Urgenţă al OMS, a declarat că reducerea unor măsuri de blocare în America şi deschiderea unor zone au dus la o „transmisie intensă”.

El a adăugat că închiderea regiunilor mari ar avea consecinţe economice uriaşe, dar că blocarea locală în anumite locuri ar putea fi necesară pentru a atenua răspândirea virusului.

Ryan a cerut guvernelor să pună în aplicare strategii clare şi „puternice”, adăugând: „Cetăţenii trebuie să înţeleagă şi trebuie să le fie uşor să se conformeze”.

„Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus", a spus dr. Ryan, avertizând că aşteptările ca virusul ar putea fi eradicat sau ca un vaccin eficient ar putea fi gata, în câteva luni au fost "nerealiste". În plus, el a adăugat că nu se ştie încă dacă recuperarea după infectarea cu noul coronavirus va duce la imunitate şi, dacă s-ar întâmpla asta, cât va dura această imunitate, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel