Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Oficialii UE dezbat avantajele de călătorie pentru cei vaccinați. Românii caută vacanțe în țări exotice
WhatsApp
Oficialii Uniunii Europene spun că nu putem călători fără griji, chiar dacă ne vaccinăm. La o discuție despre așa zisul pașaport de vaccinare, liderii UE au declarat că este prea devreme ca cei imunizați să aibă avantaje de călătorie.
UE schimbă regulile de călătorie de la 01 februarie

În aceste condiții, tot mai mulți români își caută vacanțe în țări exotice, unde nu sunt impuse restricții.

Liderii statelor europene au discutat joi seară despre cum ar putea să arate vacanţele din această vară. România a anunţat de la începutul săptămânii ca la 10 zile după rapel, cetăţenii vaccinaţi nu mai sunt obligaţi să stea în carantină dacă vin din ţările cu risc epidemiologic. Mulţi oficiali europeni sunt însă de părere că este prea devreme să ridicăm restricţiile.

„Sunt câteva necunoscute care trebuie luate în calcul, de exemplu cele medicale. Vaccinarea încetineşte transmisia virusului de către persoana vaccinată? Nu avem un răspuns”, a declarat Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene.

 

Spania şi Grecia au cerut reluarea călătoriilor pe baza unui certificat de vaccinare

 

Dornice să relanseze turismul, Spania şi Grecia au cerut reluarea călătoriilor pe baza unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19. Însă ceilalţi lideri sunt prudenţi.

În aceste condiţii, în România creşte cererea de călătorii în ţări exotice. Oamenii sunt primiţi fără multe restricţii, iar la întoarcere nu stau în izolare.

Conform unei mari agenţii online de turism, în lunile decembrie și ianuarie s-au înregistrat cu până la 400% mai multe căutări decât în aceeaşi perioadă a anului trecut pentru destinații exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive. Datele arată că cele mai multe pachete au fost cumpărate în ultimul moment, cu doar câteva zile înainte de plecare.

În Maldive se afla acum numeroşi români.

„Nici nu ne imaginăm o să putem în asemenea condiţii să mergem în vacanţă şi într-un loc atât de frumos, la căldură, e absolut superb. Am făcut testul atunci când am plecat, îl vom repeta la plecarea de pe insulă”, a precizat Sânziana Negru, creator de conţinut online, potrivit Știrile PRO TV.

 

Comportamentul turiştilor români s-a schimbat

 

Radu abia s-a întors dintr-o excursie de o lună în Kenya. A avut parte de peisaje de vis, safari şi mult soare.

„Am ales această locaţie dintr-un motiv foarte simplu, era una din puţinele destinaţii care primeau turişti”, spune Radu Țoancă, turist.

Comportamentul turiştilor români s-a schimbat mult.

„Îşi cumpera biletele destul de târziu, aşteaptă să nu se schimbe restricţiile pentru aceste ţări şi când ajung acolo încearcă să profite prelungindu-şi concediile cât mai mult, mai mult ca anul trecut”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing vola.ro.

Semne ceva mai optimiste vin din afara spaţiului european. În Israel, toţi cei care au primit cele două doze de vaccin se vor putea înregistra online pentru a primi “un paşaport verde”. Acesta le va permite să călătorească fără să mai fie nevoiţi să stea în carantină la revenirea în ţară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel