Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. O româncă vrea să fie șefa AfD, principalul partid naționalist: "M-am născut în România, știu ce înseamnă dictatura"
WhatsApp
Joana Cotar, născută în România în anul 1973, aspiră la șefia partidului naţionalist Alternativa pentru Germania (AfD).
Joana Cotar (AfD Germania)

Partidele şi-au desemnat candidaţii de frunte. Joana Cotar, născută în România, aspiră la candidatura de frunte a partidului naţionalist-autoritar, Alternativa pentru Germania (AfD), transmite Radio Europa Liberă.

Partidele politice din Germania se pregătesc deja pentru alegerile generale care vor avea loc în septembrie. Creştin-democraţii, social-democraţii, ecologiştii şi Partidul Stîngii şi-au desemnat candidaţii de frunte. Electoratul va decide, în ultimă instanţă, cine va prelua şefia cancelariatului: creştin-democratul Armin Laschet, social-democratul Olaf Scholz sau ecologista Annalena Baerbock.

Alternativa pentru Germania (AfD) a obținut 12,6 procente din voturi la alegerile din 2017

 

Pregătiri pentru scrutin face şi partidul naţionalist-autoritar, Alternativa pentru Germania (AfD) care la alegerile din 2017 a obţinut 12,6 procente din voturi. Partidul a decis în aprilie, la congresul din Dresda, să amîne alegerea conducerii. Viitorii şefi urmează să fie stabiliţi de către toţi membrii. Tot pe această cale se va stabili cine va fi desemnat dintre cei patru aspiranţi la candidatura de frunte pentru alegerile generale, duetul Alice Weigel - Tino Chrupalla sau Joachim Wundrak - Joana Cotar.

Joana Cotar, născută în 1973 la Piteşti, în România, ar dori să devină şefă a Alternativei pentru Germania (AfD). Ea însăşi a confirmat relatările într-o declaraţie citată de săptămînalul naţional-conservator, "Junge Freiheit", anunţînd că este pregătită pentru a candida.

În prezent, Joana Cotar este deputată în Bundestag şi răspunde de problema digitalizării în cadrul grupului parlamentar AfD. Cotar s-a opus reglementărilor care prevăd stoparea discursului urii, rasismului şi antisemitismului pe internet, comparînd măsurile cu represiunea din fosta Germanie răsăriteană, mai scrie sursa citată.

Într-un interviu publicat luna trecută în ziarul „Gießener Allgemeine”, Joana Cotar a explicat ce a determinat-o să lupte pentru „libertate”, chipurile, ameninţată de actualul sistem democratic din Germania. „M-am născut în România pe vremea dictaturii lui Ceauşescu şi ştiu ce inseamnă să trăieşti lipsit de libertate”, a declarat ea textual ziarului. În acelaşi interviu a mai afirmat că tatăl ei a fost condamnat politic la 6 ani de închisoare pentru că „l-a jignit pe Ceauşescu”. 

joana-cotar-competitie-afd-germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel