Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă se întoarce din Italia și se baricadează cu fiul în casă. 10 ore de negocieri cu polițiști, jandarmi și asistenți sociali
WhatsApp
Femeia din localitatea Ghimbav, care s-a baricadat, luni, în casă, refuzând contactul cu autorităţile, a fost preluată, în cursul nopţii, împreună cu copilul său, de un echipaj medical, ambii fiind transportaţi la spital pentru a fi evaluaţi medical, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov.
Sursa foto: captură România TV

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), împreună cu poliţiştii şi jandarmii prezenţi în faţa imobilului în care locuieşte femeia, au reuşit să pătrundă în interiorul acestuia în jurul orei 1,30 în noaptea de luni spre marţi, în condiţii de siguranţă, după peste zece ore de negocieri.

„IPJ Braşov a fost sesizat de către reprezentanţi ai Protecţiei Copilului Braşov cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 39 de ani, din Ghimbav, s-ar fi baricadat în locuinţa sa, împreună cu fiul său minor, de 6 ani şi jumătate, şi refuză orice comunicare cu autorităţile”, conform IPJ Braşov.

Asistenţii sociali au fost sprijiniţi de către jandarmi, poliţişti şi luptători din cadrul SAS, precum şi de un negociator din cadrul IPJ Braşov.

 

Tatăl româncei a sesizat autoritățile

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DGASPC Braşov, Lidia Mailat, este cea de-a treia încercare a reprezentanţilor instituţiei de a comunica cu femeia din Ghimbav, după ce tatăl acesteia a sesizat, la linia verde Telefonul copilului, că, după ce s-a întors din Italia, aceasta „s-a baricadat în casă” împreună cu nepotul său.

Mailat a explicat că, în urma sesizării bărbatului, reprezentanţi ai DGASPC s-au deplasat la locuinţa femeii, însă aceasta a refuzat să-i primească în casă, acceptând doar un dialog printr-o fereastră. Ulterior, ea s-ar fi angajat să se deplaseze la sediul DGASP din municipiul Braşov pentru a sta de vorbă cu asistenţii sociali, însă nu a făcut acest lucru.

Luni, reprezentanţii DGASPC s-au deplasat la locuinţa femeii împreună cu tatăl copilului, cetăţean italian, însă situaţia de la primele două întâlniri s-a repetat, femeia refuzând atât să-i primească în casă, cât şi să iasă din locuinţă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel