Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă, muncitoare într-o măcelărie, revelația absolută a unui oraș din Franța: „Eu ASTA vreau să fac“
WhatsApp
Mihaela, o româncă talentată este revelația orașului francez Josselin. Până nu de mult lucrătoare într-o mare fabrică procesatoare de carne, românca a aflat de curând că suferă de o boală care o împiedică să mai lucreze. Dar orice pierdere aduce și un câștig, iar Mihaela a primit sprijinul autorităților locale pentru a face ceea ceea ce îi place: să picteze și să cânte.

Mihaela a fost senzația ultimei după-amieze de duminică, cu ocazia festivalului de muzică de la Josselin. În costum tradițional românesc, Mihaela a încântat publicul cu melodiile sale. Este totuși prima dată când urcă pe scenă, dar este ca și cum ar fi făcut asta toată viața.

"O locuitoare din zonă mi-a sugerat să apelez la vecina ei, al cărei talent de cântăreață îl aprecia. Festivalul de muzică este și o oportunitate de a da o șansă artiștilor de zi cu zi și i-am propus Mihaelei să participe la festivalul de muzică...", spune Fanny Larmet, viceprimarul orașului Josselin, citată de Les Info du Pays de Gallo.

Povestea Mihaelei este surprinzătoare, liniștitoare și pune în evidență o particularitate puțin cunoscută a orașului Josselin, diversitatea populației sale. Orașul are o comunitate românească puternică, ai cărei membri lucrează în industria alimentară. O comunitate discretă, perfect integrată.

O româncă, muncitoare într-o măcelărie, revelația absolută a unui oraș din Franța

 

Mihaela a venit din România în urmă cu 6 ani pentru a lucra la APP (n.r. o companie procesatoare de carne). În urmă cu câteva luni, a fost nevoită să înceteze să mai lucreze, suferind de TMS (n.r. tulburări musculo-scheletice). O tragedie pentru această femeie zâmbitoare care, de la o zi la alta, se trezește fără loc de muncă.

"Trebuie să lucrez", spune ea. Mihaela are o pasiune: cultura. Fiul ei este un pianist cunoscut în România. Așadar, confruntată cu inactivitatea forțată, a început o reconversie către ceea ce îi place. De atunci, ea cântă și pictează. Condusă de pasiunea ei, talentul ei înflorește. Vecinii și prietenii ei sunt siguri de asta: Mihaela este o artistă și trebuie cunoscută...

Din vorbă în vorbă, municipalitatea din Josselin i-a oferit posibilitatea de a-și expune tablourile în marea vitrină a localului situat în apropierea primăriei, unde nu-i lasă indiferenți pe trecători.

Mihaela: „Eu asta vreau să fac“

 

Și apoi a fost acest spectacol pentru festivalul de muzică care a arătat măsura talentului Mihaelei, emoționant prin fericirea explozivă care îi luminează chipul, în această duminică după-amiază. O revelație pentru public și pentru Mihaela, vizibil împlinită de faptul că se află în fața publicului. După spectacol, Mihaela a sărit la gâtul lui Fanny Larmet, viceprimarul responsabil cu cultura, și a făcut numeroase selfie-uri: "Asta este ceea ce vreau să fac. Muzica, cântecul, pictura... tot ceea ce este cultural mă atrage“, a mărturisit ea.

Acum este hotărâtă să își găsească un nume de scenă, convinsă că și-a găsit în sfârșit vocația. Așa că nu vă mirați să o vedeți pe Mihaela pe scena din Josselin sau din altă parte în următoarele săptămâni... S-a născut un artist...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel