Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O româncă din Marea Britanie, prima pacientă care a primit noul tratament pentru COVID-19, bazat pe interferon beta
WhatsApp
În Marea Britanie a început un studiu clinic la scară largă a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19. Acesta implică inhalarea unei proteine numite interferon beta, pe care organismul o produce atunci când se confruntă cu o infecție virală.  
pacienta_romanca_marea_britanie_tratament_nou_covid

Testele inițiale au arătat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu COVID-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%. Prima pacientă care a primit tratamentul experimental cu interferon beta este o româncă din nord-estul Angliei.

„Doar o mișcare scurtă sau dacă încerc să mă așez mai comod, încep să mă simt foarte obosită, încep să transpir și mă doare tot corpul. Niciodată nu m-am mai simțit așa. Este îngrozitor”, a povestit Alexandra Constantin, pacientă bolnavă de COVID-19. Noul tratament testat la scară largă în Marea Britanie, care ar putea preveni formele severe de COVID-19, presupune administrarea proteinei numite interferon beta cu ajutorul unui nebulizator. Acesta pătrunde sub formă de aerosoli direct în plămâni unde va declanșa un răspuns anti-viral mai puternic, chiar și la pacienții al căror sistem imunitar este deja slăbit, transmite Digi24.ro

Testele inițiale au arătat că tratamentul cu interferon beta a redus șansele ca un pacient cu Covid-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%. În plus, pacienții au fost de două până la trei ori mai predispuși să se refacă și să revină în activitate.  „Dacă putem preveni ca starea oamenilor să se înrăutățească, ar fi fantastic. Dacă i-am putea externa pe oameni mai devreme, ar fi foarte bine. Dacă atunci când ies din spital, îi aducem într-un punct de recuperare în care nu există limitări în activități, ar fi, de asemenea, fantastic”, a comentat Richard Marsden, președintele Synairgen.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel